אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
ובהקשר מהיר לפריימריז בליכוד- טוב מאוד שהליכוד חוזר לבסיס שלו, הנסיון של ביבי לשקר לקהל הבוחרים לא עבד שוב, וה"נבחרת" שלו מורכבת מאנשי ימין קיצונים מובהקים שמחזירים את הליכוד לאידיאולוגיה שתמיד הייתה לו ואשר גרמה לו למפלות הקשות ביותר בתקופה שעם ישראל רוהצ את השקט והשלום ואל את החרב והמלחמה.
הליכוד מעולם לא שכנע אותי שהוא מאמין בשלום של אמת, של ויתורים ושל הכרה באשמת הכיבוש. נתניהו חתם ביד אחת על הסכם Y ונתן את חברון לפלסטינים אבל ביד השנייה הוא פתח את מנהרת הכותל ביחד עם אולמרט ובניגוד לעצת השב"כ וגורמי הביטחון האחרים וגרם לשפיכות דמים איומה בירושלים.
האיש הוא לא יציב אידיאולוגית, הוא מזגזג בקצב מסחרר והוא משקר בקצב יותר מסחרר.
יפה אמרת, אנחנו באותה דעה לגבי הליכוד, ואחרי הפארסה של הפריירמריז, הסלוגן שלהם באמת מתאים: "רק הליכוד יכול" :haha: . לגבי ביבי, כולם יודעים שביבי הוא אותו הביבי.
שוב בבחירות הקרובות רוב הסיכויים שאני אצביע למפלגה קטנה ולא אתן את קולי לאנשים שקרנים, חסרי אידיאולוגיה וחסרי עמוד שדרה שבמקרה הטוב ישאירו אותנו במצב הנוכחי בלי שינוי לטובה, ובמקרה הרע יובילו אותנו לאבדון כלכלי ולמלחמות חסרות מטרה.
חבל בריל, צריך לבחור באלטרנטיבה הפחות גרועה שיש , קדימה, כי זה הסיכוי היחיד לשלום. ברגע שאתה מצביע למפלגה קטנה, היכולת שלך ושלה להשפיע היא מזערית וגם היכולת לנהל מדינה בצורה יציבה קטנה. אני כבר שנים טוען שצריך להעלות את אחוז החסימה ל-10 אחוזים ואז כל המפלגות הקטנות והסקטוריאליות יתאחדו או יתקבצו לתוך המפלגות הגדולות.

אגב, ראיתם שיורם רובין (מאבטחו לשעבר של רבין ז"ל) רוצה להתמודד על תפקיד מפקד הימ"מ?
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/823/ ... 3&tmp=9813
טל- אין לי כאן ברירה בכלל. קדימה זו לא מפלגה אפילו, זו איזו מוטציה שנוצרה מתוך הוואקום האידיאולוגי במדינה. מפלגה של טרנדים ולא של עקרונות או מדיניות ברורה ומובנת. אני לא צריך עוד שנים של מנהיגות עלובה וקפריזית שלא מצליחה למצוא תמיכה אפילו בתוך המפלגה שלה עצמה.
כולם שם מפולגים, ברגע שאחד מועד השני בא להוריד לו את הראש, אין שום פרגון אין שום כיוון ויש שם את שאול מופז, אז איך אתה רוצה להצביע לדבר הזה?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

הערבי בעל התעודה הכחולה חייב לחיות בתוך הזבל של עצמו, בביוב זורם ברחובות, עם מדרכות שבורות וכבישים רעועים, עם שירות מוניציפאלי מינימאלי וחינוך עלוב בבתי ספר מתפרקים, אבל הוא חייב לשלם ארנונה (שרובם כבר הפסיקו לשלם ובצדק) והוא חייב לעבוד הכי קשה ולהיות הכי זול כי הוא ערבי לא? והוא חייב להיות גם נאמן למדינה ונחמד ליהודים שמעסיקים אותו ולהכין אחלה חומוס לא? הרי הוא ערבי וזה מה שהם עושים במדינה שלנו לא? משרתים את העם היהודי כדי שהוא יוכל לדרוך עליהם עוד קצת.
אם אתה מדבר על המועצות הערביות אז אין לך מה להאשים את המדינה כי הבעיה היא מה שהרשויות שלהם עושים עם הכסף.
תסכל לדוגמא בעזה, הנה ברק שוב מעביר להם עוד מאה מיליון, אבל למה זה ישמש?? אתה יודע מה אפשר לעשות עם מאה מיליון שקל? אבל הם מחליטים להשקיע אותו באפיקים אחרים מאשר פיתוח. לא חשוב לממשל שם לשפר את המצב והם אפילו עושים ממנו רווח הסברתי.
המצב דומה בערים הפלסטיניות שבשליטת הרשות.
היכן שהשלטון הוא ישראלי לגמרי דוגמת ירושלים המצב שלהם הרבה יותר טוב.
תראה, בגדול המצב שלהם באמת לא משהו והם דיי מפגרים. אבל אני חושב שזה מצב שיישתנה עם הזמן. כמו כל חברה שמתפתחת זה תהליך די ארוך. ניתן להשוות את זה למצב של העולים מעדות המזרח בשנות החמישים. רק שבאופן טבעי העולים הרגישו הרבה יותר קשר למדינה וממילא המדינה הרגישה יותר אחריות כלפיהם.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
הערבי בעל התעודה הכחולה חייב לחיות בתוך הזבל של עצמו, בביוב זורם ברחובות, עם מדרכות שבורות וכבישים רעועים, עם שירות מוניציפאלי מינימאלי וחינוך עלוב בבתי ספר מתפרקים, אבל הוא חייב לשלם ארנונה (שרובם כבר הפסיקו לשלם ובצדק) והוא חייב לעבוד הכי קשה ולהיות הכי זול כי הוא ערבי לא? והוא חייב להיות גם נאמן למדינה ונחמד ליהודים שמעסיקים אותו ולהכין אחלה חומוס לא? הרי הוא ערבי וזה מה שהם עושים במדינה שלנו לא? משרתים את העם היהודי כדי שהוא יוכל לדרוך עליהם עוד קצת.
אם אתה מדבר על המועצות הערביות אז אין לך מה להאשים את המדינה כי הבעיה היא מה שהרשויות שלהם עושים עם הכסף.
תסכל לדוגמא בעזה, הנה ברק שוב מעביר להם עוד מאה מיליון, אבל למה זה ישמש?? אתה יודע מה אפשר לעשות עם מאה מיליון שקל? אבל הם מחליטים להשקיע אותו באפיקים אחרים מאשר פיתוח. לא חשוב לממשל שם לשפר את המצב והם אפילו עושים ממנו רווח הסברתי.
המצב דומה בערים הפלסטיניות שבשליטת הרשות.
היכן שהשלטון הוא ישראלי לגמרי דוגמת ירושלים המצב שלהם הרבה יותר טוב.
תראה, בגדול המצב שלהם באמת לא משהו והם דיי מפגרים. אבל אני חושב שזה מצב שיישתנה עם הזמן. כמו כל חברה שמתפתחת זה תהליך די ארוך. ניתן להשוות את זה למצב של העולים מעדות המזרח בשנות החמישים. רק שבאופן טבעי העולים הרגישו הרבה יותר קשר למדינה וממילא המדינה הרגישה יותר אחריות כלפיהם.
תשמע- קודם כל אני לא דיברתי על הפלסטינים, לא בעזה ולא בשום שטח רשות או חמאס. דיברתי רק על ערביי ישראל, כאלה שמדינת ישראל העניקה להם תעודת זהות כחולה.
חוץ מזה שאני לא מסכים איתך בקשר לעובדה שמצבם של ערביי ישראל יותר טוב מהפלסטינים- ממש לא! להיפך מצבם יותר רע. הם צריכים לחיות לצדנו בזמן שהכלכלה שלנו פורחת ומשגשגת (לא כרגע אבל בכלל) ולראות את כל אזרחי המדינה מקבלים שירותי עירייה אמיתיים כמו פינוי אשפה ותיקון ביוב וחיבור למים תקין בזמן שהם בשנות ה-50.
זו עובדה לא המצאה, זו לא איזה פופוליזם זול, זו עובדה! לך לשיח ג'ראח, לא-טור לאבו דיס, לשועפת. עזוב לך למשולש בצפון הארץ תראה איך חיים בסכנין, בנצרת הערבית (לא עלית) יש אינסוף דוגמאות!
הרשויות הערביות מקבלות רבע אולי מהתקציב של רשויות מקומיות יהודיות.
יש כאן הבנייה מדינית של אפליה על מנת לא לאפשר לערביי ישראל דמוגרפית להתפתח. המדיניות היא מוכוונת מלמעלה, היא מתוכננת כך שמדינת ישראל תישאר עם רוב יהודי גם אם צריך לרמוס זכויות של מאות אלפי אזרחים ערבים בדרך.
אני מצטער אבל זה גבר שנגוע בגזענות ובאדונות שאני לא מסוגל להזדהות ולתרץ אותה בכלום. אם המצפון שלך שקט עם תירוצים כאלה, תפדל, אבל אני חושב שכל אדם שלא שונא את הערבים כבני אדם, יכול להזדהות עם האפליה הזאת ולצעוק כנגדה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני לא מנסה להצדיק ולא לכסות על שום דבר ואני מאמין למה שאתה כותב. כנראה שזה באמת בוער לך יותר.
אני לא בעד מחנות פליטים או ביוב ברחובות. מחנות פליטים מייצרים מחבלים.
אבל אני עדיין חושב שזה רק הולך ומשתפר עם הזמן
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אני לא מנסה להצדיק ולא לכסות על שום דבר ואני מאמין למה שאתה כותב. כנראה שזה באמת בוער לך יותר.
אני לא בעד מחנות פליטים או ביוב ברחובות. מחנות פליטים מייצרים מחבלים.
אבל אני עדיין חושב שזה רק הולך ומשתפר עם הזמן
נעשה סיור? :cheers:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

סיור בזמן? :cheers:
(איך הגענו לזה בכלל?)
לענין אחר: מישהו יכול להסביר לי מה לעזאזל קורה ביוון? איך הכל התחיל?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

המשטרה הרגה ילד בן 15, וכתוצאה מכך התחילו מהומות בכל המדינה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:המשטרה הרגה ילד בן 15, וכתוצאה מכך התחילו מהומות בכל המדינה.
כנראה שלהרבה צעירים ביוון נשבר מהמשטרה כבר הרבה זמן וזה היה ה"קש ששבר את גב הגמל" מבחינתם. אבל כמו תמיד על גל האלימות רוכבים גם גורמים אנרכיסטים וחוליגנים שונים שמתסיסים את האווירה יותר ויותר.
נקווה שזה יגמר בטוב כי חבל שיוון שטופה באלימות כזאת קשה.
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

אני חושב שהיו מהומות מתונות עוד לפני, אבל באמת מה הצית את הכל זה ההרג (או רצח?) של הילד.
וכבר הרבה זמן שאני שומע סיפורים שלא מעידים לטובה על המשטרה שלהם.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

העתירה של ביביטו התקבלה, פייגלין יירד למקום 36:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3637261,00.html

איזה אקט לא דמוקרטי שמתאים למפלגות אפלות מהמאה ה-20 באירופה. שוב פעם מוכח שביבי הוא אותו הביבי, עם קבלת החלטות היסטרית שרק מזיקה לו ולמפלגה שלו. אני בטוח שפייגלין יאבק ולא יוותר.
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

מה שעצוב זה שגם אם בלי התרגיל המסריח שהוא דפק וגם איתו הליכוד נשאר פופולארי באותה המידה.
רק אם יהיה זעזוע עמוק בפוליטיקה הישראלית בקרוב או במפלגת הליכוד, אני לא רואה איך ביביטו לא יהיה ראש הממשלה הבאה. ולא רק זה, הקואליציה המגעילה שתהיה בעקבות זאת.
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ביבי הוא פחדן מטומטם. אני מבטיח ירידה בסקרים לליכוד בעקבות התרגיל המסריח הזה.

אהה נזכרתי!
ניר, אכלת קש.... (ואני חרא...)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

In Bibito world nothing is impossible
:haha:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב: אני מבטיח ירידה בסקרים לליכוד בעקבות התרגיל המסריח הזה.
אני מאד מקווה. היום בחדשות הערב אמרו שהליכוד עשו סקר שמראה שהפער ביניהם לבין קדימה הצטמצמם משמעותית. יש כל מיני סקרים אחרים שמראים דברים אחרים, אני בכל מקרה לא מאמין ולא מצביע לפי סקרים (להבדיל מרוב האנשים במדינה הזאת שחיים לפי הסקרים).
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ביבי עשה שטות. על אף שיש תקדימים על אותה סיבה שפייגלין ירד למקום 36.
מקום שבו היה פייגלין, היה משוריין לנשים (10מקומות ו20 היה משוריין לנשים לפני). עכשיו, בעקבות כך שהנשים לא היו צרכים את אותו שיריון וזכו למקומות גבוהים יותר. בשריונים אחרי מקום 20 מגיעים השיריונים למחוזות(מחוז מישור החוף, מחוז דן, הנגב, איו"ש וכו'). ועדת הבחירות של הליכוד החליטה לשים מישהו מהרשימה הארצית במקום ה20 במקום לקדם את המחוזות.
העניין קרה בעבר, הוגשו עתירות והעתירות עברו. קידמו הלאה את השריונים של המחוזות, ואנשים מהרשימה הארצית צנחו למקום כמעט לא ריאלי.
אז אופיר אקוניס ממחוז ת"א הגיש עתירה לליכוד שאין זה פייר לשים מישהו מהרשימה הארצית במקום המשוריין לנשים ולא לקדם במקום זאת את המחוזות ושיריוני עולים,לא יהודים וכו'. ויש תקדימים והיו מקרים, ועתירות התקבלו בעבר. אז על סמך אותם תקדימים קידמו את המחוזות ופייגלין צנח. אם פייגלין היה זוכה במקום 18 או 17, לא היו עושים לו את זה. רק בגלל המיקום הגבולי הקודם שהיו לו.
התקשורת מנפחת את העניין כמובן. אבל רק חבל שהאינטרס שעמד מאחורי כך, זה להדיח את פייגלין ממקום ריאלי. צלח בהצלחה. לא משנה מהם דעותיו של פייגלין. הוא טען בעבר שהוא רוצה להקים את בית המקדש השלישי ולהעיף את כל הערבים משם. אבל היה עדיף להשאיר אותו. זאת קטנוניות.
לא אהבתי את המהלך של ביבי. אופיר אקוניס היה יועצו של ביבי בעבר. יש אינטרס מאוחרי הענייין. ועל זה חרה לי.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

חבל לי שאנשים שפויים לא רואים עד כמה פייגלין מסוכן. מילא אנשים כמו אברהם שזה משרת את המנטרה שלו, אבל הייתי מצפה מאנשים לפתוח קצת את העיניים ולראות איזה אויב יש פה. אויב לאורח החיים שלכם ולכל מה שאתם מאמינים בו.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:חבל לי שאנשים שפויים לא רואים עד כמה פייגלין מסוכן. מילא אנשים כמו אברהם שזה משרת את המנטרה שלו, אבל הייתי מצפה מאנשים לפתוח קצת את העיניים ולראות איזה אויב יש פה. אויב לאורח החיים שלכם ולכל מה שאתם מאמינים בו.

:haha: :haha:
כאילו שבאמת יש לך מושג מה התוכניות לטווח ארוך של פייגלין...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Ohh I have a good idea.
And I definitely know it's not good for the sane people.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אוקי, בוא נשמע: מה לדעתו יכול לפתור או לפחות להיות פתרון חלקי לסוגיית הפלסטינים?
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:חבל לי שאנשים שפויים לא רואים עד כמה פייגלין מסוכן. מילא אנשים כמו אברהם שזה משרת את המנטרה שלו, אבל הייתי מצפה מאנשים לפתוח קצת את העיניים ולראות איזה אויב יש פה. אויב לאורח החיים שלכם ולכל מה שאתם מאמינים בו.

:haha: :haha:
כאילו שבאמת יש לך מושג מה התוכניות לטווח ארוך של פייגלין...
מה זה משנה, הרי אתה לא מצביע לליכוד לא? אז תקווה שיש מספיק אנשים שמבינים כמה הליכוד מסוכן. זה לא רק פייגלין, זה רק ספין של התקשורת ושל ביבי שמנסה להציג את פייגלין כבעייה של הליכוד. הרי הבעייה של הליכוד זה ביבי, לא אף אחד אחר, וגם אם פייגלין היה נכנס במקום 20 כמה כוח יש לו במיקום כזה? כלום. אז בואו לא ניפול לשטויות האלה.
הסכנה למדינה זה ביבי והליכוד ולא איזה מתנחבל קיצוני שבמקרה זוכה לקצת רעש תקשורתי מעבר למצופה...
שלח תגובה