אשכול Pain of Salvation

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: ending themes -pos live in amsterdam - רשמים.

שליחה על ידי טל רודס »

progmental כתב:שלום חברים.
אחרי ציפיה ארוכה ומיוסרת ושרות נהדר של laser 's edge הגיע סוף סוף הרגע שחיכיתי לו והדיוידי הזה נחת לו אצלי בבית.
נשמתי עמוקות סגרתי תריסים עמעמתי אורות לחצתי play התחברתי לאוזניות והתמסרתי לצלילים.
אחרי כשעה וחצי כשנגמרה החוויה היה ברור לי שיש בידי מסמך שכולו הנאה צרופה והלהקה הזו פשוט מדהימה ומפתיעה אותי מחדש.
מדובר בהופעה חיה מ2005 לאחר יציאת האלבום scarsick אלבום שהיה קשה לעיכול להרבה מעריצים.
השירים מגוונים מכל התקופות כשהדובדבנים בקצפת מבחינתי היו שירים מתקופות עבר ( forward ,new years eve ,handful of nothing וגם ביצוע יפיפה ל undertow.)
ההופעה מוקלטת בסטריאו בלבד והסאונד נהדר.
הלהקה מנגנת כיחידה אחת כשמעל כולם בולט כמובן דניאל שעושה פשוט הכל....שירה סולואים הרמוניות קטעי המחזה וכל מה שהוא יודע לתת.
מדהים לראות אותו שולט בצורה מוחלטת במוזיקה מנגן סולו מורכב ותוך כדי שר בוירטואוזיות.(כמו ב forward)
האיש הוא כל יכול והאוקטבות שאליהם הוא מגיע פשוט נהדרות.לא מפספס אף תו !!!
המוזיקה מטלטלת אותך בין פרוג לרוק למטאל לדיסקו לשקט לרעש ואין ספור שינוי קצבים והשד יודע מה....
בולט לצידו ג'ון לנגל המתופף שעושה עבודה מטורפת וכל כך חבל שעזב את הלהקה לאחר הסיבוב הנ''ל.
ההרמוניות הקוליות מעלות את המוזיקה ברמה נוספת וזה עוד משהו שמאוד יחודי להרכב הזה.
בסופו של הערב ישנה תחושת התעלות אבל גם צער על כך שכל כך הרבה שירים טובים אחרים לא היו בסט ליסט.
בשורה תחתונה לטעמי זהו דיוידי חובה לכל מעריץ pos באשר הוא.
מצפה ומחכה לאלבום הקרוב.
בשמחות
איקו. :yes:
תודה רבה הסקירה הקצרצרה איקו!

בהופעה וב-DVD יש מספר בעיות, קודם כל זאת הופעה קצרה מאד (אני הייתי בהופעה של POS שהייתה ארוכה יותר), שנית בחירת השירים באמת לא מספיק טובה, ברור שאין עוררין על היכולות והביצועים של גילדנלאו. אני גם מחכה לשמוע את האלבום החדש ומקווה שהלהקה תצליח להתעשת אחרי 2 אלבומים לא טובים בלשון המעטה, כמובן שאם יהיה לי את הצ'אנס לראות אותם שוב, אני לא מפספס :-)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Re: אשכול Pain of Salvation

שליחה על ידי ilai fields #7 »

Scarsick יצא ב-2007... :?
תמונה
סמל אישי של משתמש
progmental
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי progmental »

ilai fields #7 כתב:Scarsick יצא ב-2007... :?
צודק.טעות שלי.
תודה על התיקון...פשוט עבר זמן כל כך רב שאיבדתי כוון. :D
יצאתי מדעתי-תיכף אשוב.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

איייייי פשוט להקה גאונית!!!!!
דניאל הוא אמן יוצא דופן ומדהים!
אני עכשיו שומע את כל הדיסקוגרפיה שלהם.. עכשיו בסוף TPE!
:love:
תמונה
סמל אישי של משתמש
progmental
דרימיסט מתקדם

ilai fields #7 כתב:איייייי פשוט להקה גאונית!!!!!
דניאל הוא אמן יוצא דופן ומדהים!
אני עכשיו שומע את כל הדיסקוגרפיה שלהם.. עכשיו בסוף TPE!
:love:
will i ever walk again...איזה אלבום מדהים....
אצל גילדנלאו כל יצירה בצבע שונה לוקחת אותי לרגשות אחרים ולתקופות שונות בחיי....
אחרי שראיתי אותו מבצע בדיוידי את handfull of nothing כשהוא פורט את הקצב הלא סימטרי הזה ותוך כדי שר בלי בעיות הגעתי שוב לאותה מסקנה שלך....האיש גאון ומיוחד במינו.
כמו כן הכתיבה שלו כ"כ ציורית שאתה ממש יכול לדמיין את הסיפור שבשיר....
חזרתי קצת לשמוע את tpe ו king of loss מצמרר אותי מחדש ביחוד קטע השירה ההרמוני הנפלא לקראת הסוף...

I hold up my head
This was my life
Now I'm with the dead
So I lay my bare neck
This is your call
Dub a king or a wreck

(Mother, listen to me mother)

This was my life
This is your call

Is this all I am? Is this all I'll be?
This is not enough!

וואו.....השורה האחרונה משאירה אותי עם דמעות..... :shock: :roll:
יצאתי מדעתי-תיכף אשוב.
סמל אישי של משתמש
progmental
דרימיסט מתקדם

ואם כבר אתה בסוף היצירה אז קטע נוסף שמצמרר מתוך the perfect element.....
ואת הקטע הזה דווקא הלחין התופף שעזב ג'ון לנגל.

Once he had forests and mountains
That were only his - listening to him
Once he would run through the summer days
Catching memories for ages to come
Now he is dressing this naked floor
With his flesh and blood, and times passes by
His trade of pain might just have lead him
To deal with consequence
For some change as time passes by

:wow: :roll:
יצאתי מדעתי-תיכף אשוב.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

כמו שאמרתי ב-Peacelist ליפני 3 ימים... ואני אצטט:
אני התחלתי לשמוע אותם בידיוק ליפני חודש (התיקיה במחשב אומרת 28.6) ואני לא מפסיק לשמוע אותם, התחלתי עם Remedy Lane המדהים שאני שומע אותו מלא, וליפני שבוע בידיוק הורדיתי גם את The Perfect Element.
במקרה ברגעים אלה אני לקראת סיום האזנה נוספת שלו, אני בשיר האחד-עשרה Falling :D
אני חושב שמאוד חשוב כששומעים אלבום של Pain of Salvation, לפחות אחרי ההאזנה הראשונה, לקרוא את הליריקה ולהבין על מה מדובר... זו הלהקה היחידה שאחרי שאני קורא את הליריקה של השירים כל שיר מקבל אצלי הרבה ערך נוסף, לדוגמא A Trace of Blood... לשמוע אותו כסתם שיר הוא טוב מאוד, כן? אבל אחרי שקוראים את הליריקה ומבינים על מה מדובר הוא פתאום הופך לכל כך יותר טוב!
כבר מהר מאוד היא הפכה לאחת הלהקות האהובות עלי, ואני מתכנן כל שבועיים-שלוש לשמוע אלבום נוסף שלהם... כמו שעשיתי עם דרים ^^
אין יום שאני לא שומע את Remedy Lane בשלמותו מההתחלה לסוף מאז שהתחלתי לשמוע אותו ולהבין כמה הוא אדיר, ובקשר ל-The Perfect Element אותו שמעתי פחות מ-Remedy Lane ובגלל זה אני פחות זוכר את השירים בו, אבל אני בהחלט צריך לתת לו עוד הרבה האזנות... אני זוכר טוב את החצי הראשון שלו, כל אחד מ-6 השירים הראשונים הוא :peace: :yes: :love: :wow: , את החצי השני אני זוכר פחות טוב, אבל זה ישתנה עם עוד האזנות ^^

ד"א, בקשר לאלבום הבא, אתם יודעים מה - למרות שזה גורם לכך שנשמע אותו רק חודשים רבים אחרי התאריך המקורי שהוא היה אמור לצאת בו, אני חושב שיש משהו לטובה עם מה שקרה עם הלייבל שלהם ושהתאריך יציאה שלו מתעקב בחודשים רבים. למה?
בראיון שקראתי ליפני כשעתיים שהיה עם סטיבן ווילסון לא מזמן, הוא סיפר שאחרי כל פעם ש-Porcupine Tree מוציאים אלבום חדש הוא חושב לעצמו "האלבום הזה הוא האלבום הכי טוב שאי פעם עשינו", אבל שאחרי כחצי שנה יש לו ראיה יותר נכונה על האלבום ושאז הוא יכול להבין כמה האלבום באמת איכותי/טוב, והוא אמר את זה בהקשר לכך שהוא אמר שלדעתו In Absentia הוא האלבום הכי טוב שפורקופיין הוציאו אבל שלדעתו (בינתיים) האלבום החדש שלהם באמת באותה הרמה, אבל שרק הזמן יגיד.
אני חושב שאם כל להקה הייתה מחכה כמה חודשים אחרי שכל אלבום מוכן ליפני שהיא מודיעה על תאריך שיחרור האלבום, כדי לראות איך האלבום הסופי מתעכל עם הזמן ואיך השירים נשמעים, מה הטעויות וכו' אחרי כמה חודשים של הכרת האלבום, אולי זה היה מעקב את הוצאת האלבומים אבל זה היה גורם לכך שכל אלבום היה כמה שיותר טוב, כי בידיוק כמו שהמעריצים נרגשים ומתלהבים מהשירים כשכל אלבום רק יוצא, ככה גם חברי הלהקה בטח מתלהבים ומתרגשים מכל שיר חדש שהם כותבים.
במקרה של Pain of Salvation עכשיו, כמו שדניאל אמר ואני אצטט:
Maybe getting some new perspective on the album and material...
אולי זה לא ישנה כלום באלבום והוא וחברי הלהקה (קיצר הוא :roll: ) יחליטו גם אחרי החודשים האלה שהאלבום מושלם כמו שהוא, אבל בואו ננסה להסתכל על הצד החיובי בכך שהאלבום מתעקב... אולי באמת זה ישנה במעט את נקודת המבט שלו על האלבום והוא ישנה משהו-שניים קטנים שיהפכו את האלבום ליותר טוב... לא יודע, רק מנסה להסתכל על הצד החיובי :)
סמל אישי של משתמש
progmental
דרימיסט מתקדם

במקרה שלא ידעת אשמח לחדש לך ש remedy lane הוא למעשה אוטוביוגרפיה על דניאל עצמו למרות שהוא לא אישר זאת במאה אחוז.
האלבום בעצם מספר על תקופה קשה בחייו כשהזוגיות היתה במשבר.
trace of blood מספר בעצם את סיפור ההפלה שעברה אישתו לפני שנולד לו ילדו הראשון.
השיר פשוט מצמרר אם חושבים על כך ואכן הליריקה שלו מדהימה ומטלטלת.
כל השירים פה נוגעים במשבר שהוא עבר בחייו ולכן הוא קרא לדיסק כך"...נתיב ההחלמה..."בתרגום קלוקל לעברית.
אני שמח לבשר שלפני כמה ימים נולד לו ילד שני אז" דניאל אם אתה פעיל בפורום "... :jester: שיהיה לך מזל טוב ובשמחות. :party: :D :lol:
יצאתי מדעתי-תיכף אשוב.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

progmental כתב:במקרה שלא ידעת אשמח לחדש לך ש remedy lane הוא למעשה אוטוביוגרפיה על דניאל עצמו למרות שהוא לא אישר זאת במאה אחוז.
האלבום בעצם מספר על תקופה קשה בחייו כשהזוגיות היתה במשבר.
trace of blood מספר בעצם את סיפור ההפלה שעברה אישתו לפני שנולד לו ילדו הראשון.
השיר פשוט מצמרר אם חושבים על כך ואכן הליריקה שלו מדהימה ומטלטלת.
כל השירים פה נוגעים במשבר שהוא עבר בחייו ולכן הוא קרא לדיסק כך"...נתיב ההחלמה..."בתרגום קלוקל לעברית.
אני שמח לבשר שלפני כמה ימים נולד לו ילד שני אז" דניאל אם אתה פעיל בפורום "... :jester: שיהיה לך מזל טוב ובשמחות. :party: :D :lol:
כן, אני מן הסתם רצתי לבדוק על האלבום בויקיפדיה ובעוד אתרים ברגע ששמעתי אותו, וקראתי ש-A Trace of Blood הוא על סיפור אמיתי שלו, בגלל זה גם אמרתי שאחרי שקוראים את הליריקה של השירים שלהם זה מקבל פן אחר לגמרי ומוסיף לזה הרבה ערך.
אני גם קראתי שאת This Heart of Mine הוא כתב לאישתו, ש-Rope Ends זה על שני מקרים, אחד שאישתו חלמה על חברה שלה מנסה להתאבד ואחרי זה התברר שזה נכון, ואחר שהוא עצמו ראה מישהו שתולה את עצמו וניסה להציל אותו, נכון? וגם Second Love שזה שיר שהוא כתב כשהוא היה נער... זה מה שאני יודע לפחות.
אם גם כל שאר השירים באלבום קשורים אליו ספציפית וכל האלבום זה כמו שאמרת הסיפור שלו, זה אפילו מוסיף בשבילי עוד לאלבום הזה שכבר קיבל אצלי מלא הערכה ושאני מת עליו O:
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

מהאתר הרשמי של POS!
Earlier this year SPV (distributors and co-owners of InsideOut Music) declared insolvency and filed for bankruptcy, causing a lot of damage for us and other bands. As for ourselves, the planned album release and four tours were effectively postponed and/or cancelled indefinitely.

Therefore we are now happy to announce that we are back on track again, with Century Media picking up InsideOut, together sorting out the sordid mess that SPV caused. Work on the album has been resumed and we are doing our best to pick up where we left a few months back with new energy.

Since you have been waiting for such a long time we will give you some first hand info on the coming album:

We are giving birth to a double album called “Road Salt” - revolving around choices, temptation, sacrifices, passion and the difficult art of giving up. A lot of the intimate issues that have become the core of Pain of Salvation in other words.

The whole album will have a very raw and dry sound, initially described by Daniel as “1976 on steroids”. The music daringly combines the lost worlds of the early Pain of Salvation while at the same time, as always, paving new roads for the band and their fans.

Hey, why not some song titles?

Linoleum, Sisters, Gone, No Way…

Road Salt will come with an extensive booklet and will also be available as a double vinyl! No release date has been confirmed yet, but we are looking at 2010 in any case.
:metal: :metal: :metal: ישששש!!!!
תמונה
spitfall
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי spitfall »

WoooHOoo סוף סוף אלבום שהנושא שלו הוא לא פוליטי :) !
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

איזה חדשות טובות! :yes: :party: :metal:
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי RemedyLane »

יאבאדאבאדוווווווווווווו :party: :jester: :party: :jester: :cheers: :cheers:
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

מה קורה לדניאל?!?! :haha: :love:

מהבלוג של POS:
So, you thought you had to wait until 2010 to get your next Pain of Salvation fix, now did you? Think again! We are just now putting the finishing touches to a new EP, scheduled to come out mid November. It will contain a few brand new tracks and an interpretation of someone else’s song, commonly referred to as a “Cover” (please picture me doing the quotation mark finger gesture right there).
Say what, the first walker (user/fan/person/entity…) to figure out which cover it is, will get a signed copy of the EP for free! Just log in and post your thought below, but BEWARE: you can only have one guess! The game is on…
NOTE: for those unfamiliar with the concept of EPs, it is not short for Extra Perrestrial, it means Extended Play as far as I know, and dates back to the era of those big black CDs called LP (Long Play) or Vinyl (that’s a full word not an abbreviation so there is no need for a parenthesis here, but I guess it’s too late now). For the sake of simplicity, let’s just say that it’s, like, half a CD. So… a C then. Or a D, depending on which half of the CD we are talking about. In our case, we are of course always talking about the BEST half of the CD. I will stop now. Sorry.
תמונה
סמל אישי של משתמש
progmental
דרימיסט מתקדם

תודה על העדכונים איש יקר.
דניאל כרגיל בשלו קרוע כהרגלו עם ההומור השנון הזה..... :D
אני בהחלט בסטטוס מצפה מחכה ומתרגש.....ליצירה החדשה והמיוסרת הזו והלוואי בקרוב. :yes:
יצאתי מדעתי-תיכף אשוב.
סמל אישי של משתמש
Iron Dugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Iron Dugi »

דניאל גלידנלאו. רק בשבילו הייתי משנה את המיניות שלי :P
נאא

אבל כן, אין על פוס. אחת הלהקות המדהימות שיצא לי להכיר אי פעם.
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

:haha: פוס?
בבקשה אל תהפכו את זה לעברית קלוקלת של הקיצור POS :? :roll:

וזה בסדר אתה לא היחיד, הרבה גברים היו מוכנים לעשות שינוי מהפכני בשבילו :P

ד"א יש שם הרבה תגובות וניחושים לגבי הקאוור ביופיע בEP (בניהם שלי :D ), מעניין לקרוא את הניחושים, יש שם הכל מהכל.
תמונה
reflecting the mystery
She carries him away
סמל אישי של משתמש
Iron Dugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Iron Dugi »

לפי הניסיון שיש לדניאל עם קאברים, זה אמור להיות ממש מעולה.

הללויה היה אורגזמי.
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

ממה שידוע לי הללויה הוא הקאוור היחיד שפיין ביצעו. הם לא אוהבים לעשות קאוורים. בגלל זה זה היה גם מפתיע.
יש המון שירים שיכולים להיות מופתיים בתור קאוור של פיין. אני אישית הייתי מתה לשמוע אותו שר את Gethsemane מג'יזס קרייסט, למרות שב- Nightmist יש טאץ' מהשיר הזה.
טד נילי מבצע את השיר בצורה כ"כ מצמררת ומרגשת, זו בהחלט תהיה תחרות נחמדה ;)
תמונה
reflecting the mystery
She carries him away
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שאלה... מישהו מצליח למצוא את המשקל של ההתחלה של Idioglossia (מהאלמנט המושלם כמובן...)?
אני עכשיו שומע את זה ולא מצליח! זאת תבנית מוזרה..
תמונה
שלח תגובה