אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה
השימוש ב-YOUTUBE הוא מבורך (התשדירים הללו הם מהבחירות הקודמות, אם טרחת ללחוץ עליהם). כמובן שחשוב להזכיר בקמפיין למה "רק לא ביבי" כי לאנשים במדינה הזאת יש זכרון קצר. במקביל יסבירו למה לבני היא האופציה הכי טובה שיש כיום במדינה, לעומת שני ראשי הממשלה הכושלים (ברק וביביטו). אני מקווה שקדימה תשכיל להראות בקמפיין את ביבי עומד על המפרסת בכיכר ציון כאשר הקהל צועק "רבין רוצח" וביבי "לא שומע". שיזכירו גם שביבי היה בהפגנה ברעננה (לפני רצח רבין) ומאחוריו החזיקו אנשים ארון קבורה שכתוב עליו "רבין". אני מאמין גם שעד הבחירות , פליטות הפה של נתניהו יעזרו לקדימה.
לא כולם מטומטמים במדינה הזאת שוקרון, פעם אחת יותר מדי היה את הביבי הזה כראש ממשלה.
לא כולם מטומטמים במדינה הזאת שוקרון, פעם אחת יותר מדי היה את הביבי הזה כראש ממשלה.
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
אם הבנתי נכון מהעיתונים, ראיון הכללי של התעמולה של קדימה הולך להיות הסתה והשמצה כנגד ביבי. שזה הולך להיות הנושא הראשי של התעמולה של קדימה. או כמו שאומרת האמירה המפורסמת "תמות נפשי עם פלישתים".
רק השמצות? לציפיטוט אין מה להציע לעם? למה כדאי לבחור בה? אלא למה לא כדאי לבחור לליכוד? הרי בסופו של דבר, אם לא יבחרו קדימה יבחרו העבודה. שזה כמעט אותו דבר מבחינה אידיולוגית. רק מדיניות כלכלית שונה במקצת(הצד הסוציאלי בולט אצל העבודה).
חבל שזאת השיטה של קדימה. השמצות זה אכן חלק ממערכת בחירות. אבל לקחת השמצות לחלק מרכזי במדיניות תעמולתית נראה לי תמוהה.
רק השמצות? לציפיטוט אין מה להציע לעם? למה כדאי לבחור בה? אלא למה לא כדאי לבחור לליכוד? הרי בסופו של דבר, אם לא יבחרו קדימה יבחרו העבודה. שזה כמעט אותו דבר מבחינה אידיולוגית. רק מדיניות כלכלית שונה במקצת(הצד הסוציאלי בולט אצל העבודה).
חבל שזאת השיטה של קדימה. השמצות זה אכן חלק ממערכת בחירות. אבל לקחת השמצות לחלק מרכזי במדיניות תעמולתית נראה לי תמוהה.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
עוד לא הבנת שלא צריך להאמין לכל דבר שכתוב בעיתון, אין לך קצת שיקול דעת? בתור מי שרוצה להיות קצין, צריך להיות לך שיקול דעת.
קדימה הולכת לתקוף את הליכוד בעיקר על החבירה לש"ס, ולמצב את עצמה (קדימה) בתור מפלגה שלא תיכנע לסחטנות החרדית. מהלך מבריק לדעתי שיביא לקדימה הרבה מצביעים שאולי התלבטו וחשבו להצביע לעבודה או למפלגה אחרת שהיא לא מהימין.
לציפי לבני (רה"מ הבא) יש הרבה מה להציע, בחורה אינטליגנטית עם יכולת מנהיגותית ומציעה פוליטיקה אחרת.
אגב אפרופו פוליטיקה ,קבלו את הדבר ההזוי שקיבלתי עכשיו במייל (רוחמה אברהם מבקשת להיות חברה שלי בפייסבוק):
קדימה הולכת לתקוף את הליכוד בעיקר על החבירה לש"ס, ולמצב את עצמה (קדימה) בתור מפלגה שלא תיכנע לסחטנות החרדית. מהלך מבריק לדעתי שיביא לקדימה הרבה מצביעים שאולי התלבטו וחשבו להצביע לעבודה או למפלגה אחרת שהיא לא מהימין.
לציפי לבני (רה"מ הבא) יש הרבה מה להציע, בחורה אינטליגנטית עם יכולת מנהיגותית ומציעה פוליטיקה אחרת.
אגב אפרופו פוליטיקה ,קבלו את הדבר ההזוי שקיבלתי עכשיו במייל (רוחמה אברהם מבקשת להיות חברה שלי בפייסבוק):
WTF?Ruhama added you as a friend on Facebook. We need to confirm that you know Ruhama in order for you to be friends on Facebook.
To confirm this friend request, follow the link below:
http://www.facebook.com/n/?reqs.php
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
^אתה לא תאמין מה אנשים מסוגלים כדי להכנס לכנסת....
ולתוכן התגובה.
למה אתה סתם מנסה להוציא את ג'יימי טיפש? כאילו בגלל שהוא במסלול קצונה אז הוא צריך "להבין" שלבני היא הדבר הנכון?! הוא לא המציא או הבין שום דבר מעצמו, זו המדיניות הרשמית של קדימה למקרה שלא הבנת אותו. גם אני קראתי את זה. באופן מוצהר הקמפיין יעסוק בעיקר בלמה אסור לבחור ביבי.
חוץ מזה אתה יודע טוב מאוד שאם הליכוד היה משתמש בקמפיין שלילי היית ישר זוקף את זה לחובתם. באף מקום בעולם לא אוהבים מועמדים עם קמפיין שלילי. תסתכל מה קרה למק'קיין.
ולתוכן התגובה.
למה אתה סתם מנסה להוציא את ג'יימי טיפש? כאילו בגלל שהוא במסלול קצונה אז הוא צריך "להבין" שלבני היא הדבר הנכון?! הוא לא המציא או הבין שום דבר מעצמו, זו המדיניות הרשמית של קדימה למקרה שלא הבנת אותו. גם אני קראתי את זה. באופן מוצהר הקמפיין יעסוק בעיקר בלמה אסור לבחור ביבי.
חוץ מזה אתה יודע טוב מאוד שאם הליכוד היה משתמש בקמפיין שלילי היית ישר זוקף את זה לחובתם. באף מקום בעולם לא אוהבים מועמדים עם קמפיין שלילי. תסתכל מה קרה למק'קיין.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ממש לא מנסה להוציא אותו טיפש, רק קורא לו להשתמש בשיקול הדעת שלו, ולא לבלוע כל מה שהתשקורת מנסה למכור. איזה הסתה והשמצה יש נגד ביבי? מותר להם כחלק מהקמפיין להזכיר לציבור מיהו ביבי ומדוע לא כדאי לבחור בו, מאחר וגם הליכוד יגידו מיהי לבני לטענתם ומדוע לא לבחור בה. בכל קמפיין פוליטי בעולם המועמדים "מלכלכים אחד על השני".למה אתה סתם מנסה להוציא את ג'יימי טיפש? כאילו בגלל שהוא במסלול קצונה אז הוא צריך "להבין" שלבני היא הדבר הנכון?! הוא לא המציא או הבין שום דבר מעצמו, זו המדיניות הרשמית של קדימה למקרה שלא הבנת אותו. גם אני קראתי את זה. באופן מוצהר הקמפיין יעסוק בעיקר בלמה אסור לבחור ביבי.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
שוב, בכל מערכת בחירות יש לכלוך. אבל כשהקמפיין של מתמודד באופן רשמי עוסק ביריב ולא במתמודד עצמו אז יש פה משהו מסריח.
זה הדרך הכי זולה וקלה להגביה את עצמך ע"י הנמכת היריב.
זה הדרך הכי זולה וקלה להגביה את עצמך ע"י הנמכת היריב.
-
- בריל!
חברים התואנה הכי טובה כנגד ביבי קופצת לנו מול הפרצוף כל יום. הרי הקריסה של הבורסה, של קרנות הפנסיה של האנשים הקטנים, זה המכה שכולנו חטפנו ונחטוף מהתיאוריות הכלכליות של ביבי נתניהו! הקריסה בארה"ב הייתה אך ורק בגלל ניהול כושל של הכלכלה. ניהול שביבי רוצה להמשיך ולטפטף לתוך הכלכלה הישראלית. הרי את נשיא ארה"ב החליפו בגלל הדברים האלה, אז אנחנו מספיק מטומטמים שנבחר ראש ממשלה שינהיג אותנו לאותו אבדון?
תיאוריית הטפטפוף של העושר מהעשירים לעניים היא טפשית והוכח שהיא לא עובדת! מדד העוני בישראל לא הצטמצם עם שנים, להיפך הפער הולך וגדל וכך גם כמות העניים במדינה. הנתונים האופטימים שהיו על האבטלה שירדה זה ספין מאין כמותו שלא נותן את האמת ואת המציאות על מצב האוכלוסיות החלשות במדינת ישראל.
הכי קל לוותר על אלו שאין להם כלום ולא יכולים להילחם, אתם בוחרים ביבי אתם בוחרים בפגיעה הרסנית בשכבות החלשות במדינה שלבסוף יפגע שוב ושוב ושוב בכל אזרחי המדינה שלא מרוויחים 50- 100 אלף שקל בחודש!
ואין במילים האלו כדי להמליץ לבחור בציפי לבני או במפלגה המקושקשת אידיאולוגית שקוראים לה קדימה.
תיאוריית הטפטפוף של העושר מהעשירים לעניים היא טפשית והוכח שהיא לא עובדת! מדד העוני בישראל לא הצטמצם עם שנים, להיפך הפער הולך וגדל וכך גם כמות העניים במדינה. הנתונים האופטימים שהיו על האבטלה שירדה זה ספין מאין כמותו שלא נותן את האמת ואת המציאות על מצב האוכלוסיות החלשות במדינת ישראל.
הכי קל לוותר על אלו שאין להם כלום ולא יכולים להילחם, אתם בוחרים ביבי אתם בוחרים בפגיעה הרסנית בשכבות החלשות במדינה שלבסוף יפגע שוב ושוב ושוב בכל אזרחי המדינה שלא מרוויחים 50- 100 אלף שקל בחודש!
ואין במילים האלו כדי להמליץ לבחור בציפי לבני או במפלגה המקושקשת אידיאולוגית שקוראים לה קדימה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
מתן, אני לא חושב שאתה יכול להאשים את ביבי בכל מה שקורה לכלכלה פה רק בגלל שלפני 10 שנים הוא היה שר אוצר. אחת מהבעיות המרכזיות שיש פה היא שאי אפשר להנהיג מדיניות ארוכת טווח בשום נושא. כל ממשלה מתחלפת פה תוך שנתיים וחצי, והשרים אפילו יותר מהר אז אין שום תוכנית או מדיניות לטווח ארוך. אני חושב שאם המדיניות הייתה היום כמו שביבי ניסה להנהיג אז הייתה לנו כלכלה הרבה יותר טובה.
אני לא חושב שביבי בונה על טוב ליבם של העשירים שיפיצו את העושר. אלא שהמשוואה הרבה יותר פשוטה. ממה שאני מבין בגדול מאוד ביבי מאמין ש: יצירת תנאים טובים למשקיעים + הורדת הקצבאות = מקומות עבודה חדשים + עידוד יציאה לעבודה.
בגדול זה נראה לי חכם.
ואל תקיש בבקשה למפולת בארה"ב למדיניות של ביבי. אני לא מומחה בכלכלה בכלל אבל ממה שהבנתי המפולת קרתה בעקבות מסגרות אשראי ומשכנתאות לא הגיוניות שהבנקים העניקו לציבור למרות שהיה ברור שהמון אנשים לא יוכלו להחזיר להם את הכסף הזה. אני לא רואה למה זה היה קורה גם פה.
אני לא חושב שביבי בונה על טוב ליבם של העשירים שיפיצו את העושר. אלא שהמשוואה הרבה יותר פשוטה. ממה שאני מבין בגדול מאוד ביבי מאמין ש: יצירת תנאים טובים למשקיעים + הורדת הקצבאות = מקומות עבודה חדשים + עידוד יציאה לעבודה.
בגדול זה נראה לי חכם.
ואל תקיש בבקשה למפולת בארה"ב למדיניות של ביבי. אני לא מומחה בכלכלה בכלל אבל ממה שהבנתי המפולת קרתה בעקבות מסגרות אשראי ומשכנתאות לא הגיוניות שהבנקים העניקו לציבור למרות שהיה ברור שהמון אנשים לא יוכלו להחזיר להם את הכסף הזה. אני לא רואה למה זה היה קורה גם פה.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
התורה הכלכלית של ביבי נתניהו היא בדיוק כמו האמריקאית (מאחר וגדל והתחנך שם). באמריקה הפערים בין עניים לעשירים רק מתרחבים, וכמות העניים רק גדלה משנה לשנה. זה גם מה שקורה בפועל בארץ, ואם ביבי יהיה ראש הממשלה, אז התהליך יואץ עוד יותר. ברור גם שלביבי יש אחריות ישירה למה שקורה כרגע בארץ.
-
- בריל!
תשמע- אני לא אוהב בדרך כלל להטיף לאנשים או להוכיח אנשים, אבל מה שכתבת הוא חסר עומק. זה סיסמאות רדודות שאין מאחוריהם שום תוכנית אמיתית.avrahamshuk כתב:מתן, אני לא חושב שאתה יכול להאשים את ביבי בכל מה שקורה לכלכלה פה רק בגלל שלפני 10 שנים הוא היה שר אוצר. אחת מהבעיות המרכזיות שיש פה היא שאי אפשר להנהיג מדיניות ארוכת טווח בשום נושא. כל ממשלה מתחלפת פה תוך שנתיים וחצי, והשרים אפילו יותר מהר אז אין שום תוכנית או מדיניות לטווח ארוך. אני חושב שאם המדיניות הייתה היום כמו שביבי ניסה להנהיג אז הייתה לנו כלכלה הרבה יותר טובה.
בגדול זה נראה לי חכם.
את מה שביבי עשה אפשר לשפוט אחרי 10 שנים, זה בדיוק מה שאני אומר ואנשים כאן לא מצליחים להבין. כלכלה לא נשפטת בתקופה של שנה שנתיים אלא בטווח הארוך, ולכן כל הקשקוש של יציבות בממשלה לא ממש תופס כאן. הרי ביבי גרם להפרטת קופות הגמל והפנסיות. המהלך הזה גרם להימורים על קופות הפנסיה על ידי גורמים פרטיים שרדפו אחרי הרווחים והפסידו לאנשים את הפנסייה שלהם. עזוב את זה שעכשיו הממשלה רוצה ל"חלץ" את הפנסיות, שוב מהכיס שלנו, הכל בזכות ביבי נתניהו והכלכלה החופשית שלו.
ישבתי ושמעתי את התיאוריה הכלכלית של ביבי מספיק באוניברסיטה בשביל להבין שהיא מטופשת, וזה היה לפני 6 שנים בערך. אז בטח אחרי הקריסה היום אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שהצעדים שהוא עשה נכונים.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
הגם אתה טל? (סוציאליסט...)
בעצם לא התייחסת לטענות. הכי קל לראות רק את המשברים שקורים בארצות הברית (וכמו שהסברתי, אין קשר לקפיטליזם מופרז) אבל שוכחים את העובדה הפשוטה שאמריקה היא עדיין מעצמת על כלכלית ואולי המובילה בעולם, וזה בוודאות כן בזכות הקפיטליזם. תראו את המצב של רוסיה למשל. היא עדיין מנסה להדביק פערים עם המערב בעקבות נזקי הסוציאליזם.
הכלכלה האמריקאית בהחלט הוכיחה את יעילותה (בהסתכלות של עשורים ומאות, ולא על ממשל כושל בודד).
יש לי הרגשה טל שאתה טופס טרמפ על מתן בסוגית ביבי...

בעצם לא התייחסת לטענות. הכי קל לראות רק את המשברים שקורים בארצות הברית (וכמו שהסברתי, אין קשר לקפיטליזם מופרז) אבל שוכחים את העובדה הפשוטה שאמריקה היא עדיין מעצמת על כלכלית ואולי המובילה בעולם, וזה בוודאות כן בזכות הקפיטליזם. תראו את המצב של רוסיה למשל. היא עדיין מנסה להדביק פערים עם המערב בעקבות נזקי הסוציאליזם.
הכלכלה האמריקאית בהחלט הוכיחה את יעילותה (בהסתכלות של עשורים ומאות, ולא על ממשל כושל בודד).

-
- בריל!
ש הרבה נכון במה שטל אמר אחי. הכלכלה בארה"ב קרסה!! בנקים קרסו לחלוטין והממשל חייב לחלץ אותם בסכומי עתק שאין לזה אח ורע בעולם. אין דרך אחרת להסתכל על זה למרות שמאוד רוצים לחשוב שהיא חזקה. הכלכלה האמריקאית חטפה מכה שלא נראתה כמוה מאז המשבר הגדול ב1929.avrahamshuk כתב:הגם אתה טל? (סוציאליסט...)![]()
זו אחת הסיבות שהעם החליף נשיא ומפלגה שולטת בסנאט. כי נמאס לעם מהשקרים של הרפובליקאים ומהכלכלה הקפיטליסטית הלא מאוזנת שרק פוגעת בשכבות החלשות ובמעמד הביניים שנושא בכל העומס הכלכלי במדינה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אני מצטער מתן אבל זו הסתכלות צרה ופופוליסטית של תועמלני בחירות! בנקים קרסו, נכון! בורסה בעקבותיהם, נכון! אבל זה לא קשור למדיניות הכלכלית של הממשל אלא להתנהלות הרשלנית של הבנקים והיעדר פיקוח עליהם! מבחינה היסטורית משבר כלכלי היה תמיד מלווה בחלופי שלטון ולאחריו יציבות שלטונית ועליה בפופולאריות הממשל בעקבות היציאה מהמשבר הכלכלי. עוד שנה המשבר יחלוף והיציבות תחזור. היכולת להתמודד עם משברים כאלו היא המוכיחה את חוסנה של השיטה הקפיטליסטית.
-
- בריל!
ואוו אני לא מאמין שאתה אומר את הדברים האלה, זה פשוט לא נכון! היעדר פיקוח על הבנקים זה בדיוק חלק מרכזי של הקפיטליזם האמריקאי. הרי כלכלת הימין בארה"ב דוגלת בזה שלא צריכה להיות התערבות ולא צריך להיות פיקוח של הממשל בשוק החופשי!avrahamshuk כתב:אני מצטער מתן אבל זו הסתכלות צרה ופופוליסטית של תועמלני בחירות! בנקים קרסו, נכון! בורסה בעקבותיהם, נכון! אבל זה לא קשור למדיניות הכלכלית של הממשל אלא להתנהלות הרשלנית של הבנקים והיעדר פיקוח עליהם! מבחינה היסטורית משבר כלכלי היה תמיד מלווה בחלופי שלטון ולאחריו יציבות שלטונית ועליה בפופולאריות הממשל בעקבות היציאה מהמשבר הכלכלי. עוד שנה המשבר יחלוף והיציבות תחזור. היכולת להתמודד עם משברים כאלו היא המוכיחה את חוסנה של השיטה הקפיטליסטית.
בכלל כל משבר כלכלי חמור מצא פתרון באמצעים סוציאליסטים. לא מאמין לי? לך תבדוק את העובדות ולא את הספינים שמהפלגה הרפובליקאית מנסה לעשות. תבדוק את העובדות ואיזה שלטון עלה אחרי מפלות גדולות בכלכלה, ותראה שמי שמציל כל פעם את הכלכלה האמריקאית זה שילוב נכון של סוציאליזם בתוך השוק החופשי.
אחרי המפלה הגדולה בשנת 1929 לא התחלף השלטון אבל הנשיא שכיהן אז, הובר, החליט על צעדים מחמירים מאוד של התערבות בכלכלה על מנת לפתור את המשבר.
קלינטון בקמפיין גאוני כנגד ממשל בוש הראשון החדיר את המשפט :It's the economy stupid והמשפט הזה היה נכון גם לבוש הבן!
כלכלת הימין הביאה לשגשוג רגעי שאחריה באה תמיד קריסה ענקית, כמובן מי שנפגע ממנה הכי הרבה זה האזרח הקטן ולא עשירי ארה"ב שמליון פחות או יותר לא מזיז להם.
ככה בדיוק נראית הכלכלה של ביבי, כלכלה של עשירים שבאה על הגב של מעמד הביניים העובד ושל העניים שאין להם כלום מלכתחילה.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
-
- בריל!
אני רוצה כלכלה מאוזנת! תודה לאל שאני לא חי בארה"ב ולכן אכפת לי יותר שבארץ לא יאמצו את השיטה הכושלת של ארה"ב.avrahamshuk כתב:אתה רוצה כלכלה "אובאמהית"?
אני דוגל בכלכלה בשוק חופשי, אבל עם הגבלות ופיקוח ממשלתי שישגיח שהכסף לא מושג על הגב ועל חשבונם של אלה שאין להם. אני מאמין שהמדינה חייבת לתפקד חלקית כמדינת רווחה שדואגת לסל תרופות גדול ומגוון, שדואגת לצרכים הבסיסיים של האוכלוסיות החלשות ומעמד הביניים.
אני לא מאמין שהסוציאליזם הוא הפתרון היחיד ואני בוודאי שלא מאמין שהקפיטליזם הוא הפתרון היחיד- רק שילוב נכון ביניהם יביא לכלכה יציבה עם פערים קטנים בתוך האוכלוסייות השונות.
תראה לדוגמה את כלכלת שבדיה או קנדה, או יפן אפילו שמצליחות לקיים כלכלה חופשית ומדינת רווחה סוציאלית משגשגת.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
בסיס שנלר נסגר - במקומו תוקם שכונה חרדית:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1386591
http://news.walla.co.il/?w=/1/1386591
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
-
- דרימיסט-על
אה, גם ככה כולם באיזור שמה דוסים
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
שמעתם על "מש"קי הפייסבוק" החדשים של צה"ל? פשוט מעורר חמלה...