אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:נראה לכם שביבי יקח את אפי איתם הקיצוני לליכוד??
ואם כן. נראה לכם שהוא יקבל מקום ריאלי בפריימריז? אל תשכחו. 120 אלף מתפקדי ליכוד הולכים להצביע לרשימה, ולא 3000 חברי המרכז כמו שהיה פעם. אם איתם יתמודד הוא יימחק בדיוק כמו פייגלין. בפריימריז אולי הוא יראה את המקום ה70 ומטה.

ולהסתכל על בני בגין כקיצוני זה כלי לא יעיל. הוא בנאדם מאוד חכם ואני תופס ממנו כסוג של גנדי. בנאדם שיש לו שכל בדיוק כמו של אביו. בנאדם חכם מאוד כמו שאמרתי, נהור, ישר, שמרן. בזמן שהוא היה חבר כנסת, הוא היה נוסע באוטובוסים לכנסת.
המדינה צריכה שר כזה בממשלה.
ועוד בנאדם שעדיין לא התחילו לדבר עליו. בנאדם משכמו ומעלה ומעלה ומעלה. אלי מויאל. מי שהיה ראש העיר של שדרות. מעבר לזה שהוא חבר קרוב של אבא שלי, ומתוקף העיניין, יצא לי להתרשם ממנו בפאן האישי ומדובר בבנאדם שגם צריך אחד כמוהו בממשלה.

טל, המנדטים שניבאת לליכוד אולי זה יותר החלום הרטוב שלך מאשר הערכה :haha:
איתם לא צריך לשאול את ביבי אם להצטרף לליכוד או לא. הוא יביא איתו פעילים ומצביעים מהימין הקיצוני (בדיוק כמו פייגלין), ויעניק את צביון הימין הקיצוני לליכוד. תיאורטית הוא בהחלט יכול לקבל מקום ריאלי בפריימריז, כי הוא פוליטיקאי כבר לא מעט שנים ויש לו תומכים.
בני בגין פוליטיקאי מהישרים ביותר שידענו בארץ, דווקא בגלל זה, אני לא מבין את ההחלטה ההזויה שלו לחזור פתאום לפוליטיקה. לגבי אלי מויאל, אני מעדיף לא לכתוב מה שיש לי להגיד.

יכול להיות שזה חלום רטוב, יכול להיות שאני טועה, בכל מקרה זאת ההערכה שלי. אני את שלי אעשה ביום הבחירות, אצביע לציפי לבני וקדימה, העיקר שחס וחלילה לא יהיה לנו שוב ראש ממשלה בשם ביבי.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

^כמה פעילים שהוא יביא. לא יעזור לו להביא מקום ריאלי. אבא שלי צוחק עליו והוא יודע שכמה שנים שהוא פוליטיקאי, הליכוד עצמו שונא אנשים כאלה. אולי לא כל ה120 אלף יבואו להצביע. יכול להיות ש70 אלף ומטה. ליכודניק אמיתי, לא ישים את קולו למיסטר איתם. הערכתי, מקום ריאלי הוא לא יקבל. והוא גם לא יקבל לגיטימציה מצד חברי המרכז וביבי. ואי מתן לגיטימציה לאנשים כאלה מצד חברי המרכז, יכולים להשמיד אנשים כאלה. פייגלין הוא דוגמא טובה. הבנאדם נעלם והתאדה וכמוהו גם איתם.

אלי מויאל היא דמות מאוד עלומה בפוליטיקה ישראלית. שמעת נאומים שלו(בנאומים אפשר לבחון חוכמה,מנהיגות, כושר דיבור, כושר שכנוע וכו') והוא פשוט בנאדם תותח. היו שמועות על כל מיני פרשיות שחיתות אבל כמובן בולשיט. אני שמעתי על הרבה אנשים שרצו להשיג ממנו קומבינות והוא דחה אחד ואחד מהם. ולא ישירות ממנו, אבל מאותם אנשים שפנו אליו. חברי מרכז, אנשי עסקים למינהן וכו'.
אז איך יש לך כבר דעה עליו? :haha:
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

"במקרה" יצא לי להיות בכנס הרצליה שמויאל השתתף והוא בהחלט נתן נאום טוב ומעניין, אך כמו שאמרתי אני מעדיף לא לכתוב את מה שיש לי להגיד עליו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

13 שנה לרצח רבין ולרצח הדמוקרטיה, 13 שנה מאז שנהרסו הסיכויים האמיתיים להסכם שלום עם הפלסטינאים ועם הסורים.

אני זוכר את היום הזה כאילו היה אתמול. ב-4.11.95, היה לי אימון כדורסל בהפועל חולון בשבת בצהריים, במגרש מחוץ לאולם. באמצע האימון, כשאני קופץ ומנסה לחסום זריקה, נחתתי על יד ימין ושברתי את היד, שבר פתוח (העצם יצאה מן המקום). מייד לקחו אותי באמבולנס לבי"ח וולפסון . האורטופדים, או יותר נכון הנגרים של וולפסון, ניסו להחזיר לי את העצם למקום אבל גם שברו לי את העצם במרפק באותה הזדמנות. אחרי צילום שנעשה לי, הבנתי שאצטרך ניתוח כי העצם לא הייתה ממוקמת טוב וכך לא יכלה להתאחות עם גבס. הוכנסתי לחדר ניתוח ובהתחלה סירבתי לעבור את הניתוח, כי אותו ביה"ח ,ברשלנות רפואית פושעת, רצח את סבא שלי שנתיים לפני כן במהלך ניתוח. לאחר שכנועים, הסכמתי לעבור את הניתוח ונעשתה לי הרדמה מלאה.

התעוררתי בדיוק ב-21:30 בערב בחדר שלי, כאשר אני עדיין לא מעכל שעברתי ניתוח והרדמה, כאשר אני שומע את האחות רצה במסדרון ומייללת שרצחו את רבין. הייתי בהלם מוחלט ולא הייתי בטוח אם אני עדיין בהכרה ושמעתי נכון. בחדר שלידי היה ערס מגעיל, שלמשמע הודעת האחות, התחיל לקרוא קריאות שמחה. לצערי הרב, הייתי עדיין חלש ולא הייתי מסוגל לקום מהמיטה, אחרת הייתי שובר את היד שלי שוב פעם רק בשביל שהערס יסתום את הפה.

בעקבות הרצח, הפכתי מעורב פוליטית והייתי דובר "נוער העבודה" בראשל"צ, השתתפתי בעשרות הפגנות, אירועים וכמובן בקמפייני בחירות (ב-1996 הופעתי בעיתון מחובק עם שמעון פרס בעת צילומי תשדיר תעמולה).

לא אשכח את היום הזה לעולם, יצחק רבין - יהי זכרו ברוך
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

יהי זכרו ברוך.
אני אמנם לא גרתי בארץ עדיין, אבל שאני מדבר עם ההורים של על זה היום, הם אומרים לי שהסיבה שהייתה להם כל כך אופטימיות לעלות לארץ היא רבין, והשלום שהוא יכל להביא. ולאחר הרצח, הם עלו לארץ ופשוט קיבלו שוק מכמה שהחלום הזה באמת נרצח ב4.11.
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני באמת מתנצל אבל אתם חיים בסרט.
אני מתפלא עליך טל שאתה באמת מאמין אחרי כל מה שראית (בהסכמי אוסלו אני הייתי רק ילד, אתה היית יותר בוגר) שרבין וערפאת יכלו להביא את השלום. אני חושב שהנקודה היחידה ששני האגפים מסכימים עליה באשכול הזה היא ששלום כיום לא יכול להתקיים עקב המצב בשני העמים. כמובן שהמצב לא היה יותר טוב לפני 13 שנה.
תמיד יותר קל להתרפק על העבר. אין שום סיבה שרבין היה מצליח להביא שלום אמיתי ויציב אבל בגלל שהוא נרצח אז לעולם לא נוכל לדעת את זה ולכן תמיד אוהבים לומר "שנרצח החלום". אני בטוח שגם אם היו רוצחים את אולמרט במקום רבין אז היו אומרים את אותו דבר בדיוק למרות שראינו מה אולמרט הביא עלינו.
בכל מקרה, ינוח יצחק רבין על משכבו בשלום ויעמוד לגורלו לקץ הימים.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מה הקשר של אולמרט עכשיו לעזאזל? יום זכרון לרצח רבין ואתה מכניס את אולמרט?

אני בטוח שהיינו חותמים על הסכם שלום כי אז התנאים הבשילו והיתה את האווירה הכי טובה בקשר לכך. לצערי הרב, מאחר ופספסנו את ההזדמנות ההסטורית ההיא, שלום עם הפלסטינים אנחנו לא נשיג אף פעם כבר.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אולמרט היה סתם דוגמא. אני טוען שעל כל ראש ממשלה שהיה נרצח היו כאלה (התומכים שלו מן הסתם) שהיו טוענים שהתפספסה פה הזדמנות הסטורית לשלום למרות שאין לזה שום בסיס הגיוני.
עם רבין בהחלט היינו חותמים על הסכם. אבל מה הקשר לשלום?! אפילו ביבי חתם על הסכם. הבעיה היא שכל הסכם עם הפלסטינים שווה לתחת כל עוד לא השתנה המצב הזה של השנאה ההדדית. אז אל תספר לי על תנאים שהבשילו אז לשלום. אל תשכח את אוסלו.
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

אכן יהי זכרו ברוך

אבל בהסתכלות כיום, למות הוא לא היה צריך, אבל האם רבין בכלל היה צריך להישאר בתפקידו? אני לא חושב
נכון, הבן-אדם הביא לנו את השלום עם ירדן והיה לו רזומה אדיר כרמטכ"ל, אבל הוא שגה, ויכול להיות שבתמימות שלו האמין (ואני אומר את זה כימני בדיעותיי) שערפאת באמת יכול להיות פרטנר ליחסים, ולכן חתם על הסכם שכמעט והוביל לאבדן מוחלט שלנו
והשאלה הנשאלת מזה היא האם צריך באמת עדיין להגיד ביום הזיכרון שלו ש"אנחנו מציינים את מורשתו של רבין"? כי אם כל הכבוד, הוא באמת לא השאיר אחריו מורשת, מעטים הם ראשי ממשלה שהשאירו אחריהם מורשת שראוי לזכור אותה
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

יאי! דם חדש לאשכול פוליטיקה!
אני מקוה שאתה לא אחד שלוקח ללב כי כרגע הערת פה כמה דרקונים רדומים...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הוא באמת לא השאיר אחריו מורשת, מעטים הם ראשי ממשלה שהשאירו אחריהם מורשת שראוי לזכור אותה
אני לא יודע בן כמה היית ברצח רבין ומה החינוך שקיבלת, אבל רבין הוא אחד מראשי הממשלה הבודדים כמו: בן-גוריון (הגדול מכולם), בגין שהשאירו מורשת שראוי לזכור אותה. זה ממש עצוב שיש אנשים שחושבים שרבין לא השאיר מורשת, מראה רק שגם אחרי 13 שנה אנשים עדיין לא מבינים שנגמרה המדינה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אנשים עומדים בתור 3 שעות בפלורידה כדי להצביע... מי בארץ היה עומד יותר מ5 דקות, תגידו לי??
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ושם יש להם להצביע על המון דברים, לא רק על נשיא, אלא גם על שופטים, סנאטורים, שריף וכו'...

מזל טוב לאובמה ולנצחונו ההסטורי!! כריזמטי, מוכשר, אמנם חסר נסיון אבל יש לו צוות יועצים אסטרטגיים מצויינים. יחסי אירופה-ארה"ב צפויים להשתפר, הוא יגלה לדעתי פתיחות בנושא האיראני ונושא המזה"ת לא בראש סדר עדיפויותיו.
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

טל רודס כתב:ושם יש להם להצביע על המון דברים, לא רק על נשיא, אלא גם על שופטים, סנאטורים, שריף וכו'...

מזל טוב לאובמה ולנצחונו ההסטורי!! כריזמטי, מוכשר, אמנם חסר נסיון אבל יש לו צוות יועצים אסטרטגיים מצויינים. יחסי אירופה-ארה"ב צפויים להשתפר, הוא יגלה לדעתי פתיחות בנושא האיראני ונושא המזה"ת לא בראש סדר עדיפויותיו.
אני דווקא לא חושב שזה שנושא המזה"ת לא יהיה בראש סדר העדיפויות שלו יעשה לנו נזק, כי קודם כל גם לפתור את נושא איראן זה דבר שחשיבותו אינה מוטלת בספק, ועדיין לא לשכוח שלא מעט ממי שיוביל אותו ויהיה בצוות היועצים ואנשיו הקרובים יהיו יהודים, ולכן עדיין המזה"ת התיכון יהיה בטיפול, ואני, למרות שכישראלי הייתי חושב שלנו מקיין היה מועיל, אני אופטימי לגבי אובאמה, כי הוא יידע למלא את התפקיד כמו שצריך, ועם הכריזמה והכישרון שלו, אולי יש סיכוי למשהו טוב

ואכן, מזל טוב וברכות לאיש אחד שהניצחון שלו בהחלט היסטורי מהרבה בחינות!
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

מזל טוב לאובמה למרות שיש האומרים שמקיין היה הרבה יותר טוב לישראל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

^
לא מסכים, ולא בא לי לחפור על זה.
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

היה ולעולם יישאר שנוי במחלוקת.
ואף פעם לא נדע את התשובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

משום מה יש פה אנשים בארץ שהחליטו שאם לאובמה יש איזה שורשים מוסלמיים והוא שחור, אז הוא יהיה רע לישראל. ובכן, אובמה בן אדם משכיל מאד, ולמרות חוסר נסיונו , מי שעקב אחרי הקמפיין שלו יכול היה לראות בדיוק מה ההתבטאויות שלו בנוגע לישראל, והוא ממש לא היה נגדנו. חוץ מזה, היום דיברה ברדיו מנכ"לית איפא"ק (השדולה היהודית בארה"ב) ואמרה שגם כסנאטור אובמה תמך בכל ההחלטות שהיו קשורות לישראל בקונגרס, ידוע שבטחונה של ישראל חשוב לו מאד וכך גם היחסים המיוחדים עם ארה"ב.

הסיבה שאנשים חושבים שמקיין היה יותר טוב היא כי הסטורית נשיא רפובליקני הוא יותר ידידותי לישראל , ודמוקרטי הוא יותר ביקורתי (קלינטון כיוצא דופן כמובן). סיבה נוספת היא הרקע הצבאי של ג'ון מקיין שנלחם בויטנאם, ונחשב לגיבור מלחמה ולכן יש לו תדמית של מומחה לנושאי צבא ובטחון לאומי (נושאים הקרובים לליבנו כישראלים).

אין לנו מה לדאוג, אובמה יהיה בסדר גמור. מה שחשוב הוא שלבני תהיה ראש הממשלה :-)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

טל, ירושלים בשבילך מחוץ למשא ומתן או שיש על מה לדבר תחת נסיבות מסויימות?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:טל, ירושלים בשבילך מחוץ למשא ומתן או שיש על מה לדבר תחת נסיבות מסויימות?

כל מי שבעד הסכם שלום יודע שיצטרכו להיות פשרות בנושא ירושלים, ולכן אתה יכול להבין מתשובתי שירושלים על שולחן המשא ומתן בנושא הסדר הקבע. בכל מקרה הפתרון בסוגיית ירושלים צריך להיות בין שני הצדדים (ישראל ופלסטינים) בלי התערבות בינ"ל (ולכך אובמה מסכים).
שלח תגובה