אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Re: אשכול פוליטיקה
היום קראתי בעיתון סוף השבוע על התשקורת (ערוץ 2 ו-10) שנהייתה המיץ של הזבל, כאשר בערמומיות הצליחה לארגן ראיונות עם הרוצח הנתעב שרצח את ראש הממשלה. עד לאן מוכנים לרדת בתשקורת בשביל להשיג רייטינג? אם חשבנו שהאח הגדול וכל הזבל של הריאליטי זה תת-רמה, אז זאת שבירת התת-רמה וירידה לתהום.
לפחות ערוץ 2 חזר בו וגנז את הראיון:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1369739
אני לא מעלה פה בכלל לדיון את הנושא שתנאי המאסר של הרוצח הנתעב שופרו, הועבר לבתי כלא טובים ונוחים יותר, בלי פיקוח מצלמות, התחתן, הביא ילד. המדינה הזאת פשטה את הרגל מזמן!
כמובן שאני מתכוון להחרים את ערוץ 10 ואני מקווה שכולם יעשו כמוני, כדי שהרייטינג יירד להם ואז יכאב להם.
לפחות ערוץ 2 חזר בו וגנז את הראיון:
אני לא מעלה פה בכלל לדיון את הנושא שתנאי המאסר של הרוצח הנתעב שופרו, הועבר לבתי כלא טובים ונוחים יותר, בלי פיקוח מצלמות, התחתן, הביא ילד. המדינה הזאת פשטה את הרגל מזמן!
כמובן שאני מתכוון להחרים את ערוץ 10 ואני מקווה שכולם יעשו כמוני, כדי שהרייטינג יירד להם ואז יכאב להם.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
כדרכי בקודש אני אספק אלטרנטיבה.
מה שלום סמיר קונטאר?? אה נכון הוא השתחרר... לא לפני שהספיק לתת ראיונות אקסלוסיביים לכל כתבת אפשרית.
מה הוא עשה? אה נכון, רצח משפחה שלמה שלמה רק כי הם היו יהודים... רוצח נתעב.
לפחות הוא סבל בכלא. היו לו הרבה בעיות עם הדיוידי וגם הכבלים היו לא משהו.
מרוב שעמום וחוסר מעש הוא אפילו הספיק לסיים תואר מטעם האוניברסיטה הפתוחה.
המדינה הזאת מזמן פשטה את הרגל.
ובנימה אופטימית זו אני אסיים בבדיחה (לא פוליטית, מבטיח): מה הקשר בין מעיל, לחם ורבין? כיכר.
מה שלום סמיר קונטאר?? אה נכון הוא השתחרר... לא לפני שהספיק לתת ראיונות אקסלוסיביים לכל כתבת אפשרית.
מה הוא עשה? אה נכון, רצח משפחה שלמה שלמה רק כי הם היו יהודים... רוצח נתעב.
לפחות הוא סבל בכלא. היו לו הרבה בעיות עם הדיוידי וגם הכבלים היו לא משהו.
מרוב שעמום וחוסר מעש הוא אפילו הספיק לסיים תואר מטעם האוניברסיטה הפתוחה.
המדינה הזאת מזמן פשטה את הרגל.
ובנימה אופטימית זו אני אסיים בבדיחה (לא פוליטית, מבטיח): מה הקשר בין מעיל, לחם ורבין? כיכר.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- דרימיסט-על
^ זה לא אלטרנטיבה, זה מחזק את טענתו של טל.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
גם ערוץ 10 לא ישדר את הראיון:
למה הם בהחלט החליטו בשביל אנשים מראש שזה מעניין מישהו לשמוע את דבריו של חלאת האנושות הזאת? טוב ששינו את החלטתם.
למה הם בהחלט החליטו בשביל אנשים מראש שזה מעניין מישהו לשמוע את דבריו של חלאת האנושות הזאת? טוב ששינו את החלטתם.
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
אולי לא התבטאתי נכון. לא התכוונתי שצריך לתת לו לדבר, אלא שמנפחים את זה מחוץ לפרופורצי כי זה "יגאל עמיר"liordavidlior כתב:^ זה לא אלטרנטיבה, זה מחזק את טענתו של טל.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
זה אכן מחוץ לפרופורציה כמו שזה צריך להיות.
והיום בפינת טרור-יהודי-פלסטיני: מצא את ההבדלים:
המשטרה טוענת לשימוש ציני בילדים ע"י מתנחלים אחרי שילדים זרקו אבנים על מג"ב.
עוד נקודה מצערת שמוכיחה את טענתי משכבר הימים.
והיום בפינת טרור-יהודי-פלסטיני: מצא את ההבדלים:
המשטרה טוענת לשימוש ציני בילדים ע"י מתנחלים אחרי שילדים זרקו אבנים על מג"ב.
עוד נקודה מצערת שמוכיחה את טענתי משכבר הימים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Ozerivarium
- דרימיסט-על
קיבלתי שבוע שעבר מכתב מזעזע במייל על מצב היהודים והערבים שבעכו , המכתב משמש עדות מתושב עכו בן 29 ,קצין במיל' . חלקכם כבר קיבלתם את זה ממני במייל , לא יכולתי להתעלם מזה .
"שמי ניר אסולין,
אכן קצין במיל וסטודנט לראיית חשבון שנה ד' בבר אילן.
להלן הגרסה האחרונה שפורסמה לעשרות מכרי ולעוד אלפים ברחבי בארץ.
אני כותב את המכתב הזה מזועזע ממה שראיתי בצאת הכיפורים ובימים האחרונים בעירי עכו.
אני מבקש לפני שאתם קוראים את המכתב, אנא פנו מספר דקות מזמנכם. זהו אינו מכתב שגרתי והוא מצריך קריאה מעמיקה ומחשבה...
לפני הכול אני רוצה לספר קצת על עצמי...
אני תושב עכו, בן 29,
קצין במילואים וסטודנט.
זה מידע חשוב נוכח הדמוניזציה שעושים לתושבי עכו היהודים בכדי להתנער מאיתנו בניסיון שפל להאשים אותנו בכאוס ששורר היום בעכו.
אינני גר באזור שבו התרחשו המאורעות בליל הכיפורים אך בצאת יום הכיפורים הספקתי להתעדכן בפרטים ואף הגעתי לאזורים הפגועים בכדי לחוש את הנזק.
התושבים מספרים שהגיעה מכונית אשר השמיעה מוזיקה בקולי קולות ואף נסעה במהירות מטורפת וכמעט ונדרסה ילדה. בתקשורת הסיפור של הנהג שיקרי ומגמתי וישנו ניסיון להקביל בין מה שנעשה לנהג ע'י צעירים יהודים תושבי השכונה לבין ההתפרעות שבוצעו ע'י כ- 200 ערבים רעולי פנים לאחר מכן.
בתגובה להתגרות הנהג הערבי, צעירים יהודים תושבי השכונה יידו עליו אבנים.
זהו אקט שאני נגדו באופן כללי אך אין לי ספק שזה היה צפוי מראש.
הרי ברור לכל שאם אני אתה או את היינו מגיעים בחג הקדוש למוסלמים ומחללים אותו ופוגעים בכבודם,
התגובה לא הייתה שונה. כמו הפתגם 'אל תגיע לאזור רווי באדי דלק עם גפרור'.
לקראת חצות הגיעו כ- 200 ערבים רעולי פנים לשכונות היהודיות, והחלו לנפץ שמשות של מכוניות וחלונות ראווה של חנויות, ואף הכו יהודים שהיו ברחובות.
חבר קרוב סיפר לי עם צאת הצום, אבא של מישהי בת גילי הוכה נמרצות, היא ואמה חזו במאורע בפאניקה וצעקות תוך תחושת אוזלת יד וחשש כבד לחייו. משפחתו התקשרה לכל גורמי התקשורת בכדי שיגיעו כתבים לבית החולים ויראנו אותו. האיש עמד בפתח ביתו בשכונה שיש בה רוב יהודי מוחלט והוכה ע'י 10 ערבים רעולי פנים עד עילפון. כמובן בקשתם נענתה בשלילה, נשמע תמוה אך אמת.
.
התושבים התעוררו משנתם לא ור הצעקות 'אם תצאו מהבית נשחט אתכם' ו'מוות ליהודים' ובחרדה התקשרו לתחנת משטרת עכו. תשובת המשטרה הייתה 'א ין כוחות לשלוח'. במשמרת היו רק שוטרים ערבים ותגובתם לשיחות הטלפון הייתה תמוהה מאוד.
דקות ארוכות לא הגיעו שוטרים,
והתלונה לא טופלה.
האזרחים לא התייאשו ואף התקשרו לתחנות המשטרה של קריית מוצקין, נהרייה וקריית שמונה,
לא יאומן,
אך כך היה.
לפי התקשורת נראה כאילו כל צד הזיק לשני באותה מידה,
אך זהו שקר בוטה ונבזי אשר משקף כמה ההנהגה שלנו חלולה ולא אמיצה להשיר מבט למציאות העגומה.
ניתן להשוות את המאורע לליל הבדולח,
נרענן את זיכרונכם:
(ליל-הבדולח הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938, שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בפי הגרמנים בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות בבתי העסק והמגורים של היהודים. ומה היה בליל כיפור בעכו???
יהודים חששו לצאת מביתם, האפילו את ביתם, שכבו בחשיכה נוכח קריאות השטנה של רעולי הפנים אשר זרעו טרור והרס בשכונות היהודיות. הנזק מן ההתפרעות היה מעל 100 מכוניות עם שמשות מנופצות ובתי עסק שנבזזו. מספר אנשים הוכו ונפשם של ילדים תמימים נפגעה 'מי ישמור עלי?' הם שאלו. לפי טענת המשטרה, לא היו פגיעות בנפש אך לא בזכותם נמנע האסון ,אלא בגלל בריחתם של יהודים לביתם. מאוד מזעזע הוא שביום כיפור בישראל אנשים צעקו לפורעים שהם ערבים בכדי שלא יפגעו בהם או ברכושם.
זה לא ברור לפי התקשורת אך חשוב לי להדגיש שכל המכוניות וכל החנויות היו של יהודים!
זאת האמת על מה שקרה,
ואיך זה נשמע בתקשורת, לא כל כך נורא, נכון???
הכי זעזע אותי הוא שכל האנשים העסוקים בפרשה מראש הממשלה, שר לביטחון פנים, המפכ'ל וראש עריית עכו רוצים לשדר עסקים כרגיל,
בעוד שלמעשה בוצע פוגרום ביהודים בשנת 2008 בלב מדינת ישראל!!!
זה טרור לשמו, מטרת הערבים הייתה לזרוע פחד!
הם היו מאורגנים!
הגיעו רעולי פנים!
הנהג לא תמים וגם ח'כ הערבים משקרים ללא הרף בתקשורת!
בימים לאחר האירוע עשרות אלפי תושבי העיר המומים מושפלים וכואבים. קומץ צע ירים זועמים ניצלו את תחושת השבר ושרפו 3 בתים של תושבים ערביים בלב השכונות היהודיות. אני קורא במכתב הזה לכל תושבי עכו לח דול ממעשי נקם בתושבי העיר הערבים שלא ביצעו את מעשי האיבה.
אין זה מפתיע שהתקשורת בוחרת דווקא להציג את האוכלוסייה 'החלשה' של עכו, גבר זועם עם עברית קלוקלת המשתף את כעסיו באופן גס מעט בלבוש ביתי, לעומת העמדה הערבית המיוצגת על ידי חברי מועצת העיר עכו הערביים בלבוש מחויט, בדיבור שותף ורגוע...
בנוסף קראו תושבי העיר לחרם כלכלי על ערביי העיר בדומה לחרם שנערך לאחר אירועי 2000 שבו תושבי העיר העתיקה זרקו בקבוקי תבעירה על כוחות הביטחון הישראלים כאות הזדהות עם ההפגנות ששככו במדינה באותה עת.
יש כאלה המגנים תגובה זו. איך אתם הייתם בוחרים להתנהג אחרי שהיו מחריבים את מכוניתכם? פוגעים בעסקיכם? מאיימים על חייכם? מפחידים את ילדכם? ואתם הייתם מביטים בחשש במתרחש כמו עכברים מבוהלים מחלונות בתיכם???
החרם הוא כקולקטיב לאוכלוסייה הערבית, מהסיבה הפשוטה- הם התארגנו כקולקטיב מבעוד מועד ללא פחד לחדור לשכונות היהודיות ולהזיק גרידא, תוך חיזוק מהמואזין במסגד שקרא לצאת ולהלחם ביהודים (נראה לכם שהוא נעצר???לי לא נראה).
זו האמת על אירועי עכו!!!
יש לסנן את כל המידע שמופץ ע'י התקשורת ולזכור רק את האירוע של מאות רעולי הפנים שגרמו ליהודים במדינת ישראל לפחד בגלל היותם יהודים.
אני קורא במכתב זה להקים ועידת חקירה!!!
על הציבור לדעת בדיוק מה קרה, אל תתנו לקומץ 'מנהיגים' להחליט לנו מה לחשוב.
תגיעו לעכו, תתקשרו למכרים שגרים באזור.
אל תפנו עורף לאמת!
תתמודדו איתה כי היא לא תעלם כי ככל שנלך סחור סחור, האמת תידפק לנו שוב על הדלת ממש כמו מטח טילי הקטיושות ששיתק שליש מדינה במלחמת לבנון השנייה.
לאחר שקראת את המכתב,
אני מבקש להעביר אותו לכמה שיותר אנשים,
די לאטימות!!! צריך להסתכל למציאות בעיניים,
סיסמאות כמו 'אספסוף עכואי' הינן חלולות וחלק ממערך שלם בניסיון לגמד את האירוע. כל בעל תפקיד רוצה להעביר משמרת שקטה ונהפך ליחצ'ן במקום למנהיג, בייחוד מפקדי המשטרה ".
"שמי ניר אסולין,
אכן קצין במיל וסטודנט לראיית חשבון שנה ד' בבר אילן.
להלן הגרסה האחרונה שפורסמה לעשרות מכרי ולעוד אלפים ברחבי בארץ.
אני כותב את המכתב הזה מזועזע ממה שראיתי בצאת הכיפורים ובימים האחרונים בעירי עכו.
אני מבקש לפני שאתם קוראים את המכתב, אנא פנו מספר דקות מזמנכם. זהו אינו מכתב שגרתי והוא מצריך קריאה מעמיקה ומחשבה...
לפני הכול אני רוצה לספר קצת על עצמי...
אני תושב עכו, בן 29,
קצין במילואים וסטודנט.
זה מידע חשוב נוכח הדמוניזציה שעושים לתושבי עכו היהודים בכדי להתנער מאיתנו בניסיון שפל להאשים אותנו בכאוס ששורר היום בעכו.
אינני גר באזור שבו התרחשו המאורעות בליל הכיפורים אך בצאת יום הכיפורים הספקתי להתעדכן בפרטים ואף הגעתי לאזורים הפגועים בכדי לחוש את הנזק.
התושבים מספרים שהגיעה מכונית אשר השמיעה מוזיקה בקולי קולות ואף נסעה במהירות מטורפת וכמעט ונדרסה ילדה. בתקשורת הסיפור של הנהג שיקרי ומגמתי וישנו ניסיון להקביל בין מה שנעשה לנהג ע'י צעירים יהודים תושבי השכונה לבין ההתפרעות שבוצעו ע'י כ- 200 ערבים רעולי פנים לאחר מכן.
בתגובה להתגרות הנהג הערבי, צעירים יהודים תושבי השכונה יידו עליו אבנים.
זהו אקט שאני נגדו באופן כללי אך אין לי ספק שזה היה צפוי מראש.
הרי ברור לכל שאם אני אתה או את היינו מגיעים בחג הקדוש למוסלמים ומחללים אותו ופוגעים בכבודם,
התגובה לא הייתה שונה. כמו הפתגם 'אל תגיע לאזור רווי באדי דלק עם גפרור'.
לקראת חצות הגיעו כ- 200 ערבים רעולי פנים לשכונות היהודיות, והחלו לנפץ שמשות של מכוניות וחלונות ראווה של חנויות, ואף הכו יהודים שהיו ברחובות.
חבר קרוב סיפר לי עם צאת הצום, אבא של מישהי בת גילי הוכה נמרצות, היא ואמה חזו במאורע בפאניקה וצעקות תוך תחושת אוזלת יד וחשש כבד לחייו. משפחתו התקשרה לכל גורמי התקשורת בכדי שיגיעו כתבים לבית החולים ויראנו אותו. האיש עמד בפתח ביתו בשכונה שיש בה רוב יהודי מוחלט והוכה ע'י 10 ערבים רעולי פנים עד עילפון. כמובן בקשתם נענתה בשלילה, נשמע תמוה אך אמת.
.
התושבים התעוררו משנתם לא ור הצעקות 'אם תצאו מהבית נשחט אתכם' ו'מוות ליהודים' ובחרדה התקשרו לתחנת משטרת עכו. תשובת המשטרה הייתה 'א ין כוחות לשלוח'. במשמרת היו רק שוטרים ערבים ותגובתם לשיחות הטלפון הייתה תמוהה מאוד.
דקות ארוכות לא הגיעו שוטרים,
והתלונה לא טופלה.
האזרחים לא התייאשו ואף התקשרו לתחנות המשטרה של קריית מוצקין, נהרייה וקריית שמונה,
לא יאומן,
אך כך היה.
לפי התקשורת נראה כאילו כל צד הזיק לשני באותה מידה,
אך זהו שקר בוטה ונבזי אשר משקף כמה ההנהגה שלנו חלולה ולא אמיצה להשיר מבט למציאות העגומה.
ניתן להשוות את המאורע לליל הבדולח,
נרענן את זיכרונכם:
(ליל-הבדולח הוא הכינוי ללילה שבין 9 ל-10 בנובמבר 1938, שבו נערך בכל רחבי הרייך השלישי (גרמניה ואוסטריה) פוגרום ביהודים. האירוע כונה כך בפי הגרמנים בשל רסיסי הזכוכית הרבים שהצטברו על הארץ כתוצאה מניפוץ הזגוגיות בבתי העסק והמגורים של היהודים. ומה היה בליל כיפור בעכו???
יהודים חששו לצאת מביתם, האפילו את ביתם, שכבו בחשיכה נוכח קריאות השטנה של רעולי הפנים אשר זרעו טרור והרס בשכונות היהודיות. הנזק מן ההתפרעות היה מעל 100 מכוניות עם שמשות מנופצות ובתי עסק שנבזזו. מספר אנשים הוכו ונפשם של ילדים תמימים נפגעה 'מי ישמור עלי?' הם שאלו. לפי טענת המשטרה, לא היו פגיעות בנפש אך לא בזכותם נמנע האסון ,אלא בגלל בריחתם של יהודים לביתם. מאוד מזעזע הוא שביום כיפור בישראל אנשים צעקו לפורעים שהם ערבים בכדי שלא יפגעו בהם או ברכושם.
זה לא ברור לפי התקשורת אך חשוב לי להדגיש שכל המכוניות וכל החנויות היו של יהודים!
זאת האמת על מה שקרה,
ואיך זה נשמע בתקשורת, לא כל כך נורא, נכון???
הכי זעזע אותי הוא שכל האנשים העסוקים בפרשה מראש הממשלה, שר לביטחון פנים, המפכ'ל וראש עריית עכו רוצים לשדר עסקים כרגיל,
בעוד שלמעשה בוצע פוגרום ביהודים בשנת 2008 בלב מדינת ישראל!!!
זה טרור לשמו, מטרת הערבים הייתה לזרוע פחד!
הם היו מאורגנים!
הגיעו רעולי פנים!
הנהג לא תמים וגם ח'כ הערבים משקרים ללא הרף בתקשורת!
בימים לאחר האירוע עשרות אלפי תושבי העיר המומים מושפלים וכואבים. קומץ צע ירים זועמים ניצלו את תחושת השבר ושרפו 3 בתים של תושבים ערביים בלב השכונות היהודיות. אני קורא במכתב הזה לכל תושבי עכו לח דול ממעשי נקם בתושבי העיר הערבים שלא ביצעו את מעשי האיבה.
אין זה מפתיע שהתקשורת בוחרת דווקא להציג את האוכלוסייה 'החלשה' של עכו, גבר זועם עם עברית קלוקלת המשתף את כעסיו באופן גס מעט בלבוש ביתי, לעומת העמדה הערבית המיוצגת על ידי חברי מועצת העיר עכו הערביים בלבוש מחויט, בדיבור שותף ורגוע...
בנוסף קראו תושבי העיר לחרם כלכלי על ערביי העיר בדומה לחרם שנערך לאחר אירועי 2000 שבו תושבי העיר העתיקה זרקו בקבוקי תבעירה על כוחות הביטחון הישראלים כאות הזדהות עם ההפגנות ששככו במדינה באותה עת.
יש כאלה המגנים תגובה זו. איך אתם הייתם בוחרים להתנהג אחרי שהיו מחריבים את מכוניתכם? פוגעים בעסקיכם? מאיימים על חייכם? מפחידים את ילדכם? ואתם הייתם מביטים בחשש במתרחש כמו עכברים מבוהלים מחלונות בתיכם???
החרם הוא כקולקטיב לאוכלוסייה הערבית, מהסיבה הפשוטה- הם התארגנו כקולקטיב מבעוד מועד ללא פחד לחדור לשכונות היהודיות ולהזיק גרידא, תוך חיזוק מהמואזין במסגד שקרא לצאת ולהלחם ביהודים (נראה לכם שהוא נעצר???לי לא נראה).
זו האמת על אירועי עכו!!!
יש לסנן את כל המידע שמופץ ע'י התקשורת ולזכור רק את האירוע של מאות רעולי הפנים שגרמו ליהודים במדינת ישראל לפחד בגלל היותם יהודים.
אני קורא במכתב זה להקים ועידת חקירה!!!
על הציבור לדעת בדיוק מה קרה, אל תתנו לקומץ 'מנהיגים' להחליט לנו מה לחשוב.
תגיעו לעכו, תתקשרו למכרים שגרים באזור.
אל תפנו עורף לאמת!
תתמודדו איתה כי היא לא תעלם כי ככל שנלך סחור סחור, האמת תידפק לנו שוב על הדלת ממש כמו מטח טילי הקטיושות ששיתק שליש מדינה במלחמת לבנון השנייה.
לאחר שקראת את המכתב,
אני מבקש להעביר אותו לכמה שיותר אנשים,
די לאטימות!!! צריך להסתכל למציאות בעיניים,
סיסמאות כמו 'אספסוף עכואי' הינן חלולות וחלק ממערך שלם בניסיון לגמד את האירוע. כל בעל תפקיד רוצה להעביר משמרת שקטה ונהפך ליחצ'ן במקום למנהיג, בייחוד מפקדי המשטרה ".
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
המון קשקושים במכתב הזה ובמיוחד שוב זילות השואה, השוואת האירועים לליל הבדולח, בושה וחרפה (ליל הבדולח אגב בדיוק בעוד שבוע ב-9/11 כמדומני). ברור שהנהג הערבי לא היה צריך להיכנס לשם, אבל הגזענות היהודית התגלתה "במלוא תפארתה". העיקר אחרי זה שאנחנו בוכים בעולם על אנטישמיות.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
שום דבר במדינה הרקובה לא ישתנה, רוצחי הפגע וברח מואשמים רק ב "הריגה" במקום ברצח:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1370959
ואילו בליכוד, מבול של מצטרפים הזויים, אפי איתם הקיצוני, בני בגין עם קאמבק מהבוידעם, ומירי רגב (דוברת צה"ל לשעבר). אם נתניהו חושב שזה יחזק לו את המפלגה, הוא טועה, זה דווקא יחליש אותו, כי המפלגה מקבלת גוון ימני קיצוני מדי, וכך הוא לא יוכל לקחת קולות שחשב לקחת מקדימה (מקסימום הוא ייקח מהאיחוד הלאומי).
http://news.walla.co.il/?w=/1/1370959
ואילו בליכוד, מבול של מצטרפים הזויים, אפי איתם הקיצוני, בני בגין עם קאמבק מהבוידעם, ומירי רגב (דוברת צה"ל לשעבר). אם נתניהו חושב שזה יחזק לו את המפלגה, הוא טועה, זה דווקא יחליש אותו, כי המפלגה מקבלת גוון ימני קיצוני מדי, וכך הוא לא יוכל לקחת קולות שחשב לקחת מקדימה (מקסימום הוא ייקח מהאיחוד הלאומי).
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
הוא בהחלט ייקח קולות לאיחוד הלאומי, אבל הוא גם ייקח לקדימה. אמנם הוא מכוון די רחוק מהם אידאולוגית אז היה אפשר לחשוב שאולי קולות מקדימה לא יברחו אבל אל תשכח שקדימה מבוססת על המון עם לא בעיקר בוגדי ליכוד, שאחרי שרון ואולמרט אני חושב שהם מבינים שהם טעו והם יחזרו לליכוד.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
בוגדי ליכוד? אולי מאוכזבי ליכוד, אם כי אני לא מסכים איתך, לדעתי הרוב של קדימה הגיע ממפלגות כמו שינוי ומפלגת העבודה, וקדימה גם תתחזק בבחירות הבאות מקולות של מפלגת הגימלאים (כמו גם מפלגת העבודה ומרץ). אני לא חושב שהרבה אנשים יחזרו לליכוד, למרות האגרסיביות של הטוקבקיסטים בתשלום בכל אתרי האינטרנט. הליכוד לא מציע שום אלטרנטיבה מדינית ורק אומר "אנחנו לא נעשה מה שקדימה עושים וכו'...", תוסיף לכך את העובדה שלבני התחזקה בגלל שהלכה לבחירות (שמרה על אמינות וערכים) והרבה נשים יצביעו ללבני. אני חושב שהליכוד די נמצא בפאניקה כרגע ולכן כל ההצהרות שלהם (לדוגמא נאום בחירות של ביבי דווקא ביום זכרון לגנדי, במקום לשמור על ממלכתיות, קיבלנו את נתניהו המוכר). אמנם יש עוד הרבה זמן לבחירות ויהיה מרתק כרגיל, אבל כרגע (אני מדגיש כרגע), למרות שיש כאלה שמנסים לצייר תמונה כאילו קדימה תיעלם ותתרסק, זה הרי לא יקרה, כי כשאנשים מבינים מה האלטרנטיבות האחרות: ברק או ביבי, הם יצביעו קדימה. אני למשל לא הייתי משתתף בבחירות האלה, אם מופז היה זוכה בראשות קדימה, כי אז למפלגה הזאת באמת לא היה עתיד, אבל דווקא בגלל שלבני זכתה ומבחינתי היא האופציה הכי שפויה ונורמלית במדינה, ודווקא בגלל שהיא אישה (שיתפוצצו כל הניאנדרתליים שלא מסוגלים לראות מישהי שהיא לא גנרל בראשות המדינה), אני במאה אחוז אצביע לה. אם היא תיכשל, לפחות נדע שנתנו לה צ'אנס (כמו שברק וביבי כבר קיבלו בעבר).
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
איזה מאוכזבי ליכוד... הם הלכו נטו אחרי הכריזמה של שרון... ומיד אחרי שאולמרט מילא את מקומו, קדימה צנחה בבחירות ל29 מנדטים במקום 42 שצפו לה בחודשיים שקדמו לבחירות.
אמנם המהלך של הליכה לבחירות ולא כניעה לש"ס פועל לטובת ליבני, אבל ההשפעה נראה לי תהיה מקומית, ובזמן הרב שעוד נותר לבחירות יהיו כ"כ הרבה מאורעות אחרים שעשויים לבטל/לחזק את ההשפעה הזאת. אחרי הכל לציבור יש זיכרון מאוד קצר.
אמנם המהלך של הליכה לבחירות ולא כניעה לש"ס פועל לטובת ליבני, אבל ההשפעה נראה לי תהיה מקומית, ובזמן הרב שעוד נותר לבחירות יהיו כ"כ הרבה מאורעות אחרים שעשויים לבטל/לחזק את ההשפעה הזאת. אחרי הכל לציבור יש זיכרון מאוד קצר.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
ההערכה של 42 מנדטים לקדימה לא הייתה בכל מקרה ריאלית גם כששרון היה. היה ריאלי שיקבלו בסביבות ה-33-34. אני מעריך שבבחירות הקרובות קדימה תקבל כ- 30 מנדטים. ברור שלציבור יש זכרון קצר, לשם כך נועדו תשדירי התעמולה לפני הבחירות ע"מ להזכיר לאותם אנשים למי כדאי להם להצביע ולמי לא כדאי להם להצביע.
אני גם מעריך שש"ס לא תתחזק, למרות כל מיני הצהרות ודברים שקראתי בעיתונות בזמן האחרון.
הערכתי נכון להיום:
קדימה - 30
ליכוד - 22
עבודה - 17
מרץ - 6
ש"ס - 8
ישראל ביתנו - 12
מפד"ל ואיחוד לאומי - 10
יהדות התורה - 5
מפלגות ערביות - 10
הגמלאים לא ייכנסו לכנסת בכלל הפעם, ואני לא צופה מפלגות חדשות .
אני גם מעריך שש"ס לא תתחזק, למרות כל מיני הצהרות ודברים שקראתי בעיתונות בזמן האחרון.
הערכתי נכון להיום:
קדימה - 30
ליכוד - 22
עבודה - 17
מרץ - 6
ש"ס - 8
ישראל ביתנו - 12
מפד"ל ואיחוד לאומי - 10
יהדות התורה - 5
מפלגות ערביות - 10
הגמלאים לא ייכנסו לכנסת בכלל הפעם, ואני לא צופה מפלגות חדשות .
- MrReD
- שגריר האופת'
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אותה גברת בשינוי אדרת, מבחינתי זה אותו הדרעק ,יקבלו 10 מנדטים.
הכוונה שלי הייתה שמפלגות כמו "ירוקים" , "עלה ירוק", "שינוי" ואחרות, לא ייכנסו לכנסת.
- MrReD
- שגריר האופת'
"ירוקים" מזה התחילו להשקיע בפרסום, כבר בבחירות המקומיות רואים את זה. אולי הם יעברו את אחוז החסימה 

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
העבודה 17 מנדטים?! אתה הוזה טל...
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
בהחלט, ריאלי ביותר עבורם, עם ההתפרקות הצפויה של הגימלאים. אני לא מתייחס לסקרים שמופיעים בתקשורת, הם לא מדויקים ומגמתיים כנגד העבודה. מישהו בתקשורת החליט שברק הרס את המפלגה ואין לה עתיד, אבל אני חושב שיש עדיין את מצביעי העבודה המסורתיים שיצביעו, יחד עם פליטי הגמלאים. בכל מקרה נראה ב-10 בפברואר מה יהיו התוצאות. אני מקווה שאלו יהיו התוצאות וכך יהיה אפשר להקים ממשלה בלי חרדים ולהקצות את הכספים לדברים שבאמת חשוב להשקיע כמו: חינוך והשכלה גבוהה!avrahamshuk כתב:העבודה 17 מנדטים?! אתה הוזה טל...
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אפי איתם האפס הזה הזוי לגמרי... מה בדיוק הוא מחפש בליכוד?? רעב לכוח?? הרי שהוא קיצוני מדי אפילו למולדת! אני יכול לומר בכל ליבי שמכל האנשים בכנסת אולי הוא היחיד שאני מכיר כמעט אישית, והוא האפס הכי גדול שם.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
נראה לכם שביבי יקח את אפי איתם הקיצוני לליכוד??
ואם כן. נראה לכם שהוא יקבל מקום ריאלי בפריימריז? אל תשכחו. 120 אלף מתפקדי ליכוד הולכים להצביע לרשימה, ולא 3000 חברי המרכז כמו שהיה פעם. אם איתם יתמודד הוא יימחק בדיוק כמו פייגלין. בפריימריז אולי הוא יראה את המקום ה70 ומטה.
ולהסתכל על בני בגין כקיצוני זה כלי לא יעיל. הוא בנאדם מאוד חכם ואני תופס ממנו כסוג של גנדי. בנאדם שיש לו שכל בדיוק כמו של אביו. בנאדם חכם מאוד כמו שאמרתי, נהור, ישר, שמרן. בזמן שהוא היה חבר כנסת, הוא היה נוסע באוטובוסים לכנסת.
המדינה צריכה שר כזה בממשלה.
ועוד בנאדם שעדיין לא התחילו לדבר עליו. בנאדם משכמו ומעלה ומעלה ומעלה. אלי מויאל. מי שהיה ראש העיר של שדרות. מעבר לזה שהוא חבר קרוב של אבא שלי, ומתוקף העיניין, יצא לי להתרשם ממנו בפאן האישי ומדובר בבנאדם שגם צריך אחד כמוהו בממשלה.
טל, המנדטים שניבאת לליכוד אולי זה יותר החלום הרטוב שלך מאשר הערכה
ואם כן. נראה לכם שהוא יקבל מקום ריאלי בפריימריז? אל תשכחו. 120 אלף מתפקדי ליכוד הולכים להצביע לרשימה, ולא 3000 חברי המרכז כמו שהיה פעם. אם איתם יתמודד הוא יימחק בדיוק כמו פייגלין. בפריימריז אולי הוא יראה את המקום ה70 ומטה.
ולהסתכל על בני בגין כקיצוני זה כלי לא יעיל. הוא בנאדם מאוד חכם ואני תופס ממנו כסוג של גנדי. בנאדם שיש לו שכל בדיוק כמו של אביו. בנאדם חכם מאוד כמו שאמרתי, נהור, ישר, שמרן. בזמן שהוא היה חבר כנסת, הוא היה נוסע באוטובוסים לכנסת.
המדינה צריכה שר כזה בממשלה.
ועוד בנאדם שעדיין לא התחילו לדבר עליו. בנאדם משכמו ומעלה ומעלה ומעלה. אלי מויאל. מי שהיה ראש העיר של שדרות. מעבר לזה שהוא חבר קרוב של אבא שלי, ומתוקף העיניין, יצא לי להתרשם ממנו בפאן האישי ומדובר בבנאדם שגם צריך אחד כמוהו בממשלה.
טל, המנדטים שניבאת לליכוד אולי זה יותר החלום הרטוב שלך מאשר הערכה