איך ומתי התחלתם בפעם הראשונה לשתות משקה אלכוהולי? אני ניסיתי בערך בגיל 14-15 לשתות בירה, אבל לא ממש התלהבתי כי הבירה הייתה מרה. ניסיתי אחרי זה כמה וכמה פעמים וזה לא תפס אותי, עד שבגיל 17 בזמן המשלחת לפולין, קיבלנו גם יומיים בפראג, וקניתי באיזה סופרמרקט בירת באדווייזר צ'כית (יותר טובה מהאמריקאית), ומאז ועד היום אני לא מפסיק לשתות בירה. כמובן שהעובדה שהייתי בסה"כ שנתיים מהחיים שלי בלונדון תרמה לעובדה שאני שותה הרבה מאד יחסית לאדם הממוצע בארץ. מאד חסר לי שאין פה תרבות שתייה בארץ, חסר לי שאין פאבים שנפתחים ב- 11 בבוקר, חבל לי שאין תחבורה ציבורית 24 שעות, וחבל לי מאד שאנשים שלא יודעים מהן גבולות השתייה שלהם נוהגים אחרי כן וגורמים לתאונות קטלניות.
אלכוהול מועדף? מאחר ושתיתי עשרות סוגי בירה, יש לי כמה מועדפות: סטלה ארטואה,ויינשטפן ופאולנר. אני מעדיף בדרך כלל בירות לאגר,פילזנר ו-וייסביר. אני ממש לא אוהב גינס ומרפיס למרות ששתיתי וניסיתי לא מעט פעמים. וודקה אני שותה לפעמים ואם כבר אז נקי (מעדיף את סוגי האבסולוט השונים). יין אני שותה לפעמים בארוחות או אירועים אבל גם כן לא בתדירות ממש גבוהה.
שיא שתייה?בתקופת הצבא, היה פאב באזור התעשייה הישן בראשל"צ שקראו לו News Bar, כל יום חמישי כשהיינו חוזרים מהצבא היינו נפגשים שם כל החבר'ה ושותים כמויות מטורפות. השיא שלי אז היה 2.5 ליטר הוגארדן, והשוויתי אותו בלונדון עם 2.5 ליטר סטלה ארטואה.
תדירות שתייה?כמעט כל יום יוצא לי בזמן האחרון לשתות איזה בקבוק אפס פילזן או סטלה. ימי שני אני שותה קבוע בין 2-3 חצאים של פאולנר בפאב , בארוחות סוף שבוע גם כן, ובדרך כלל גם בכל משחק של ארסנל שמשודר בטלויזיה. זה בסדר, אני עדיין לא צריך ללכת ל- AA כמו פורטנוי
השתכרות או אירוע מוזר אחר? להשתכר לא השתכרתי אף פעם, למרות שהייתי מאד קרוב פעם. אירוע מוזר? יום לפני הסילסבטר האחרון, עצרה אותי ניידת ביציאה מאזור התעשייה ברחובות אחרי בילוי בפאב עם חבר טוב, הייתי אחרי 2 חצאי סטלה ועוד שוט וויסקי, ערכו לי את בדיקת האלכוהול ויצאתי נקי, וכל זאת אחרי שאני שואל בתחמנות את השוטר האם "כוס בירה אחת יכולה לגרום לשיכרות"...
הכי חשוב חבר'ה, תשתו בצורה מבוקרת ולא בגלל לחץ חברתי או נסיון להוכיח לעצמכם משהו. אלכוהול משפיע על כל אחד בצורה שונה - יש כאלה ששותים כוס אחת ומשתכרים ויש כאלה ששותים 2-3 ומשתכרים.