בן כמה אתה?liordavidlior כתב:מה??? מורידים מהמשכורת הצבאית עכשיו?
כשאני שירתתי הורידו ואני לא חושב שזה נוהל חדש..
אצל קרביים לא עושים את זה, אבל זה עונש שכיח בקרב הג'ובניקים. אי אפשר לרתק מישהו על זה שהוא שיחק במחשב, זה פשוט בלתי-סביר.
בן כמה אתה?liordavidlior כתב:מה??? מורידים מהמשכורת הצבאית עכשיו?
אתה יודע, אני אגיד על זה משהו שחשבתי השבוע.liordavidlior כתב:ניר, אתה פשוט אדם רע
אני חושב שרוב האנשים שבוחרים להיות מ"כים בצבא לא עושים זאת כדי להשפיל אחרים ובטח לא נהנים מזה. יש כאלה, אבל אי אפשר להכליל, וזה בטח לא דרישה של התפקיד. אפשר גם להיות מ"כ לא של טירונים, ולהימנע בקלות מההשפלות.DivineComedy כתב:אתה יודע, אני אגיד על זה משהו שחשבתי השבוע.
אומרים שאין מה לכעוס על אנשים כמו: שוטרים, מ"כים, מצ, מוכסים וכאלה כי הם אנשים בדיוק כמונו והם רק עושים את העבודה שלהם.
אני אומר שזה לא נכון!! נכון שזה העבודה שלהם, אבל הייתה להם בחירה! הם בחרו להשפיל, להתעלל, או/ו להילחם באנשים, חלקם בצדק גמור, חלקם לא. אלה אנשים עם אופי שמתאים לתפקידים האלה לכן אני אומר שהם ממש לא אנשים כמוני, אני לא הייתי בוחר בחיים להיות מ"כ בצבא (והייתה לי אופציה) כי אני לא נהנה מההשפלה של אחרים. לכן הטענה ש"תבין אותם, הם כמוני וכמוך" לא ממש עובדת עליי, ולכן אם אני ארגיש שאנשים כאלה עושים לי עוול אני אלחם בזה עד הסוף.
התכוונתי למ"כ טירונים בלבד כמובן.Ne_Plus_Ultra כתב:אני חושב שרוב האנשים שבוחרים להיות מ"כים בצבא לא עושים זאת כדי להשפיל אחרים ובטח לא נהנים מזה. יש כאלה, אבל אי אפשר להכליל, וזה בטח לא דרישה של התפקיד. אפשר גם להיות מ"כ לא של טירונים, ולהימנע בקלות מההשפלות.DivineComedy כתב:אתה יודע, אני אגיד על זה משהו שחשבתי השבוע.
אומרים שאין מה לכעוס על אנשים כמו: שוטרים, מ"כים, מצ, מוכסים וכאלה כי הם אנשים בדיוק כמונו והם רק עושים את העבודה שלהם.
אני אומר שזה לא נכון!! נכון שזה העבודה שלהם, אבל הייתה להם בחירה! הם בחרו להשפיל, להתעלל, או/ו להילחם באנשים, חלקם בצדק גמור, חלקם לא. אלה אנשים עם אופי שמתאים לתפקידים האלה לכן אני אומר שהם ממש לא אנשים כמוני, אני לא הייתי בוחר בחיים להיות מ"כ בצבא (והייתה לי אופציה) כי אני לא נהנה מההשפלה של אחרים. לכן הטענה ש"תבין אותם, הם כמוני וכמוך" לא ממש עובדת עליי, ולכן אם אני ארגיש שאנשים כאלה עושים לי עוול אני אלחם בזה עד הסוף.
באותו אופן אני חושב שאתה קצת מגזים גם עם שאר המקצועות הנ"ל. האם שוטרים בהכרח מתעללים ומשפילים? אפשר לעשות את העבודה גם בלי להידרדר לאמצעים כאלו. ברור שיש שיכורי כוח דפוקים שממש נהנים מזה, אבל אני רוצה להאמין שזה לא מעיד על הכלל.
אני חושב שאם מישהו עושה לך עוול בכלל צריך להילחם בו עד הסוף, ללא קשר, אבל אני לא מבין מה עשו המ"ציות לטל שהיה כל כך נורא. הרי הן לא באו להשפיל אותו, אלא לעשות את העבודה שלהן, as gruesome as it is.
אולי אני תמים מדי.
זה שהמוכס התייחס בצורה מגעילה לא אומר שהוא היה חייב להתייחס כך. יש אנשים שהשתן עולה להם לראש, אין מה לעשות. בהם באמת צריך להילחם כמו שאמרת.DivineComedy כתב:התכוונתי למ"כ טירונים בלבד כמובן.Ne_Plus_Ultra כתב:אני חושב שרוב האנשים שבוחרים להיות מ"כים בצבא לא עושים זאת כדי להשפיל אחרים ובטח לא נהנים מזה. יש כאלה, אבל אי אפשר להכליל, וזה בטח לא דרישה של התפקיד. אפשר גם להיות מ"כ לא של טירונים, ולהימנע בקלות מההשפלות.DivineComedy כתב:אתה יודע, אני אגיד על זה משהו שחשבתי השבוע.
באותו אופן אני חושב שאתה קצת מגזים גם עם שאר המקצועות הנ"ל. האם שוטרים בהכרח מתעללים ומשפילים? אפשר לעשות את העבודה גם בלי להידרדר לאמצעים כאלו. ברור שיש שיכורי כוח דפוקים שממש נהנים מזה, אבל אני רוצה להאמין שזה לא מעיד על הכלל.
אני חושב שאם מישהו עושה לך עוול בכלל צריך להילחם בו עד הסוף, ללא קשר, אבל אני לא מבין מה עשו המ"ציות לטל שהיה כל כך נורא. הרי הן לא באו להשפיל אותו, אלא לעשות את העבודה שלהן, as gruesome as it is.
אולי אני תמים מדי.
נכון שאני מגזים קצת בתיאור התפקידים אבל אני אתן דוגמה. חזרתי לפני שבוע מארה"ב, היה לי משהו להצהיר במכס, עברתי באדום ואכן הצהרתי ואפילו יצאו איתי סבבה ואמרו לי לעבור בלי לשם (אכן שווה להצהיר לעומת פעם שעברו ששילמתי). אבל זה לא הסיפור. בזמן שחיכיתי שם 2 דקות הייתי עד לקטע שתפסו מישהו עם איזה מכשיר אלקטרוני עובר בירוק. מה שהיה שם ממש מגעיל וכל היחס אליו היה דוחה, אפשר לחשוב מה הוא עשה, איזה פושע גדול!! נכון שאותו בחור עשה את העבודה שלו, אבל אני לא הייתי רוצה להיות במקום אותו מוכס שאני מכניס מישהו למצב כזה מגעיל, בטח לא להתיחס אליו כמו שהוא התיחס, זה פשוט לא אני, כמו שאני לא המ"כ טירונים שישחק את המשחק המגעיל בקטע של חינוך צבאי. אותי זה דוחה. צריך אופי לזה. אופי שאין לי ואני לא תמיד מעריך.
וליאור חלק בלתי נפרד מלהיות מ"כ טירונים זה אותו משחק מגעיל שצריך לשחק, הדיסטנס וכן גם להשפיל, אין מה לעשות. וכן מעבר לשליחות לעשות משהו טוב, אתה צריך שיהיה לך את הרוע הזה, אין מה לעשות.
תתעודד. אני טוחן אפילו יותר.Ne_Plus_Ultra כתב:כן, עניין ההשתמטות ממילואים בהחלט נגוע בצביעות מסוימת. מצד שני, להשתמט ממילואים אולי פחות נורא כי כביכול עשית את החלק העיקרי של השירות למדינה (אני לא חושב שזה באמת שונה אלא רק מנסה להעלות השערה מדוע אנשים מתייחסים לזה אחרת...)
ניר וליאור - שיחקתם אותה, אני טוחן מילואים - החודש היתה לי תעסוקה של חודש (שקיצרתי לשבועיים![]()
![]()
), בספטמבר יש לי חד-יומי, בדצמבר אימון שבוע, בפברואר כנראה אימון אוגדה שלושה ימים לפחות, ואז אחרי זה עוד תעסוקה מבצעית במהלך השנה. תענוג
![]()