אני מצטערת, אבל מה שקרה לי הרגע כל כך הטריד אותי עכשיו, שהייתי חייבת לפתוח על זה נושא חדש. חזרתי הרגע ממרכז העיר (קרית גת) עם ידיד רוסי שלי, ובדרך עברנו באיזור קצת חשוך, שהייתה בו קבוצת ערסים שעשתה רעש. בד"כ, כשאני עוברת שם לבד - אני לא מדברת איתם והם לא מדברים איתי, וככה טוב. הפעם זה קרה אחרת. אחד הערסים פנה אליי ושאל אם יש לי אש, אמרתי שכן והוצאתי לו אותה. על הדרך התפתחה שיחה בין הערס לידיד שלי: ערס: "מה זה, אתה רוסי?" ידיד: "אממ, חצי..." ערס: "אז עוף, עוף מפה ומהר!" ידיד: "סליחה?" (בנימה של חשש, עוד לפני שעברנו את הערסים הוא ניסה להזיז אותי לצד השני של הכביש) ערס: "תעווף מפה אמרתי!!!" ומכאן התחיל הסיוט. הערס פשוט התחיל לפוצץ אותו מכות. בצורה חולנית. קבוצת הערסים קלטה מה שקורה איתנו - ורצה לעברנו, וגם הם פשוט פיצצו אותו. ובמילים פשוטות - עשו על הידיד לינץ'. בי הם לא נגעו, גם כששרטתי אותם וניסיתי להעיף אותם מהידיד, שבינתיים רותק לאדמה וספג מכות בזמן שהוא צועק, "הנה, אני עף, אני לא כאן, עזבו אותי!!!". למזלי, קלטתי בזווית העין שאחד הערסים לא מרביץ לו, ולמען האמת, נראה די מזועזע מהסיפור. רצתי אליו והתחננתי שיעזור לי. והוא באמת בא והפריד בין הידיד לשאר החבורה המפלצתית. הוא בא אליי, אחז בי בכתפיים, ובלי נימה של איום, רק אזהרה, סינן, "תעופו מכאן, עכשיו, לפני שאני לא אצליח להשתלט עליהם." תפסתי את הידיד והתחלנו לרוץ משם כמו מטורפים, רועדים כמו חולי פרקינסון. בדרך גילינו שהפלאפון שלי נשמט באיזור המריבה. עצרנו ניידת משטרה שפיטרלה באיזור שלנו, ונסענו לאיזור ה'אסון'. חיפשנו את הפלאפון שלי, ואני בסרט שאולי הערסים לקחו אותו איתם כשהם ברחו מהאיזור. גם לא יכלתי להתקשר אליי מהמספר של הידיד, כי הוא שמור אצלי כ"___ הרוסיני" (הוא חצי רוסי, חצי סיני). למזלי, השוטר שהסיע אותי חייג אליי, ומצאנו את הפלאפון שמוט על חלקת דשא שהייתה שם, הם הסיעו אותנו הבייתה, אחרי שהבהרנו שאנחנו לא רוצים להגיש תלונה, וכך הגעתי לכאן.
ועכשיו אני רוצה שמישהו ינסה להסביר לי - מה הידיד עשה, שהוא היה צריך לספוג את זה מחבורת ערסים מפגרים, תת רמה ומסוממים, ככל הנראה? שרק בגלל המוצא שלו הוא היה צריך לסבול את זה? הדבר הזה אף פעם לא קרה לי, בד"כ אני והערסים ביחסים די סבירים, וזה כנראה כי אף פעם לא עברתי לידם עם... רוסי. זה כלכך השפיל אותי, שאני לא רוצה לדעת איך הידיד מרגיש עכשיו. זה כלכך עצוב שיש אנשים שיורדים לרמה כזו שפלה רק בגלל מוצא של מישהו. פשוט מחליא. אני מתביישת להיות קרית גתית.
(עידן, טל, מתן, תרגישו חופשי למחוק את הנושא, או להעביר אותו לאנשהו, הייתי חייבת פשוט להוציא את זה מהראש. לילה טוב.)
_________________ "אדם צריך לחם בשביל לחיות, ופרח, שיהיה לו בשביל מה לחיות." Let the Light surround You (:
|