דוגמא טובה ללהקת אוונגרד מעולה זה The residents . הביאו לחנות שלנו דיסק שיצא להם לאחרונה שנרא midnight nightmare . ולפי מה ששמעתי הוא מוזר לאללה - אוונגרד הקיצר

mr bungle זה אלטרנטיב - אקפרימנט רוק/מטאלliordavidlior כתב:Mr. Bungle?
אני לא מכיר אבל נשמע טוב , תודה על ההסברים חבר'ה!gils77 כתב:אתן לך פרוש נטו...אוונגרד-נסיוני.
בעיקרון המוסיקה המודרנית שהתחילה בתחילת המאה ה20(סביבות מלמחת העולם הI) או בסוף המאה ה19(לא משנה..) נקראה גם אוונטגרד בגלל הכיוון הנסיוני והשונה שבו היא נכתבה, במקום הסולם הטונאלי הרגיל עברו לשיטה שנקראת 12 הטונים, והמוסיקה הפכה לא קלה לשמיעה,מאוד שונה מהתקופה הרומנטית שהייתה לפניה.
ברוק מתקדם, אותה המשמעות...מוסיקה נסיונית, לקיחה לכיוונים שונים...שחלקם יגדירו אותם כגאונות(אני נגיד חובב אוונטגרד לא קטן, ומאוד נהנה לנגן..) וחלקם יגדירו אותה כחרא גולמי או משהו כזה.
דוגמא טובה ללהקת רוק מתקדם עם נטיות מטאל והרבה אוונטגרד היא: סליפיטיים גורילה מיוזאום אם אתה מכיר.
זאת דעתך עלייה.Greenburger כתב:ההרכב הזה הוא עוד אחד מההרכבים של פאטון. או שזה בעצם פרויקט צד של מישהו אחר ממר. באנגל... לא זוכר.
אבל בעיקרון נראה לי שאוונגרד (שה- ט' שם היא שקטה כי היא מתאחדת עם ה-ד') זה בדיוק כמו המילה... מוזיקה מוזרה ומאוד חריגה.
גיל , זה לא נשמע לי כמו הסתייגות .. הוא אמר משו מאוד נייטרלי ולגיטימי לחלוטין .gils77 כתב:זאת דעתך עלייה.Greenburger כתב:ההרכב הזה הוא עוד אחד מההרכבים של פאטון. או שזה בעצם פרויקט צד של מישהו אחר ממר. באנגל... לא זוכר.
אבל בעיקרון נראה לי שאוונגרד (שה- ט' שם היא שקטה כי היא מתאחדת עם ה-ד') זה בדיוק כמו המילה... מוזיקה מוזרה ומאוד חריגה.
לדעת אחרים היא ממש גאונות.
וSGM הם ממש לא פרויקט צד.
ההגדרה האומנותית של אוואנגרד היא: משהו חלוצי, משהו שהולך לפני המחנה.Ozerivarium כתב:הייתי שמח להבין סופסוף את ההגדרה המדוייקת למוסיקה הזאתי .הבנתי שזאת מוזיקה שהיא בעצם עושה משהו שונה בכלל מהמושג מוסיקה .. כאילו היא לא מתמקדת במוסיקה עצמה אלא בשימת דגש על תכנים אחרים .
רמי שלום,RamiSun כתב:ההגדרה האומנותית של אוואנגרד היא: משהו חלוצי, משהו שהולך לפני המחנה.Ozerivarium כתב:הייתי שמח להבין סופסוף את ההגדרה המדוייקת למוסיקה הזאתי .הבנתי שזאת מוזיקה שהיא בעצם עושה משהו שונה בכלל מהמושג מוסיקה .. כאילו היא לא מתמקדת במוסיקה עצמה אלא בשימת דגש על תכנים אחרים .
אם אני לא טועה גם בכלל בצרפתית שמשם המקור של המילה הכוונה למשהו כמו סיירת בצבא (סיירת מטכ"ל לדוגמא).
הכוונה הייא למוזיקה אמיצה ניסיונית ופורצת דרך,
כך שלדעתי כל הפרוג הוא אוואנגרד. או לפחות היה בזמנו באלבומים הראשונים כשהוא נולד ופרץ לעולם,
וגם דרים עשתה אוונגארד באלבומים הראשונים שלה בהם היא פרצה דרך.
נשמע מעניין ! אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון , גם בימי הביניים היה את זה , היו הולכים עם סנרים כאלה ומתופפים לפני מלחמה , יש מצב ?מור נאור כתב:רמי שלום,RamiSun כתב:ההגדרה האומנותית של אוואנגרד היא: משהו חלוצי, משהו שהולך לפני המחנה.Ozerivarium כתב:הייתי שמח להבין סופסוף את ההגדרה המדוייקת למוסיקה הזאתי .הבנתי שזאת מוזיקה שהיא בעצם עושה משהו שונה בכלל מהמושג מוסיקה .. כאילו היא לא מתמקדת במוסיקה עצמה אלא בשימת דגש על תכנים אחרים .
אם אני לא טועה גם בכלל בצרפתית שמשם המקור של המילה הכוונה למשהו כמו סיירת בצבא (סיירת מטכ"ל לדוגמא).
הכוונה הייא למוזיקה אמיצה ניסיונית ופורצת דרך,
כך שלדעתי כל הפרוג הוא אוואנגרד. או לפחות היה בזמנו באלבומים הראשונים כשהוא נולד ופרץ לעולם,
וגם דרים עשתה אוונגארד באלבומים הראשונים שלה בהם היא פרצה דרך.
אם אני לא טועה פעם היו חיילים נגנים הולכים לפני החיילים הקרביים בקרב כדי להעלות את המורל, אותם נגנים שהלכו לפני המחנה היו האבנגרד.
הוא צודק, לא אמרתי את זה בכוונה רעה, שזה משהו רע במוזיקה או משהו... ולא אמרתי שהיא לא יכולה להיות גאוניתOzerivarium כתב:גיל , זה לא נשמע לי כמו הסתייגות .. הוא אמר משו מאוד נייטרלי ולגיטימי לחלוטין .gils77 כתב:זאת דעתך עלייה.Greenburger כתב:ההרכב הזה הוא עוד אחד מההרכבים של פאטון. או שזה בעצם פרויקט צד של מישהו אחר ממר. באנגל... לא זוכר.
לדעת אחרים היא ממש גאונות.
וSGM הם ממש לא פרויקט צד.
אני גם חושב שזאת מוזיקה מוזרה וחריגה ( שמעט מעט שומעים ) , אבל זה לא ימנע ממני לשמוע אותה .
stay tuned
נשמע מעניין ביותר אחי ! אני אשתדל לבדוק אני העניין .talgoro כתב:מישהו שמע את Waltari? לפחות על פי wikipedia הם מוגדרים כאוונגרד, אבל זה ממש לא נשמע כמו מוזיקה אוונגרדית שאני מכיר. נכון שזה עירבוב של כל סגנון אפשרי, אבל בסופו של דבר המוזיקה קלה לשמיעה (יחסית). מה אתם אומרים? הם באמת עונים לדעתכם על ההגדרה?
זה כנראה כך מכיוון שאוונגרד כמו שאמרו פה למעלה, הוא משהו חלוצי או חדשני...talgoro כתב:מישהו שמע את Waltari? לפחות על פי wikipedia הם מוגדרים כאוונגרד, אבל זה ממש לא נשמע כמו מוזיקה אוונגרדית שאני מכיר. נכון שזה עירבוב של כל סגנון אפשרי, אבל בסופו של דבר המוזיקה קלה לשמיעה (יחסית). מה אתם אומרים? הם באמת עונים לדעתכם על ההגדרה?