אני אתחיל עם הפרשנות הקצרצרה שלי למושג ואז אתן את התרגום המדוייק מ - Progarchives .
- אינדו פרוג' או ראגה-רוק זו פשוט מוזיקת עולם הודית עם אלמנטים של פרוג' ואפילו ג'אז .
אז עשיתי בשבילכם את העבודה השחורה ותרגמתי את כל המאמר של Philippe Blache על הסגנון הייחודי הזה :
ציטוט:
ההתייחסויות האישיות המטאפיסיות של האחד לאחר, הסימבוליות של הקיומיות - כולן מתקשרות האחת אל השניה ,הן משנות את צורותן ע"י ביטוי ייחודי של מוזיקת ראגה (שהיא בעצם מוזיקה הודית קלאסית / מסורתית) .
הרגש המועבר באמצעות מוזיקה זו הוא לא רק עוסק ברגש ובמלודיה, אלא זה מסר אמיתי - מוחשי : האסתטיקה ( או היופי במובן הפילוסופי ) של הטבע , הזדמנות נעלית להדריך את המאזין למצב טראנס אמוציונלי (מצב רוח רגשי מאוד מרומם ורוחני )
באמצע שנות ה-60 , עם עלייתם המוצלחת של אשפי ראגה (כמו שאמרנו מוזיקה הודית מסורתית ) כמRavi Shankar, Ali Akbar Khan , אומנים אירופאים ואמריקאים הופכים ליותר ויותר מוקסמים מהדינמיקה ( התיאום הרגשי) היחסית בין רגש מיסטי , רוחניות ומוזיקה (!) .
צמיחתם של בתי ספר לראגה מכל קצוות תבל (שעדיין מנציחים את השושלת הייחוסית של המסורות המוזיקליות ) , הטיולים היזומים של מלחיני ג'אז מינימליסטי צפון עולמיים (Terry Riley, Don Cherry...) להודו כולם שותפים בהגדלת שמה של המוזיקה הזו בעולם המוזיקלי .
הדגש בחזרה על מוטיבים ריתמיים , קישוט (Gamaka) , השימוש בתבניות של מיתרים אקוסטיים , החוש של סבלנות מבורכת , ואילתורים ארוכים - הם הנקודות או המאפיינים המרכזיים כשמדובר במונחים של אימונים על הכלי ואסתטיקה של סאונד .
בצורה רגשית ההשפעה מצד המוזיקה על המאזין היא היפנוטית ,נסיון חופשי -רצוני כדי להגיע אל נפש המאזין ולקחת אותו למצב של הכרה , לכוון ולהשפיע על התפיסה שלו במרחב ובזמן. הבסיס העיקרי של דרון( Drone = צורת צליל מתמשכת ) - תחזור חזרה בעיקר במוזיקה יותר פופלרית שנהפכה ל- "Kosmische" Electronica ( סוג של מוזיקה אלקטרונית ) (שוהקמה ע"י תנועת האנדרגראונד הברלינאית של שנות 70) .
אחרי ההוצאה המקורית הראשונה אבל ודאי פרטית וסודית של ההרכב Seventh Suns שנקראת פשוט " Raga"
ואחרי עוד 6 הוצאות : (1964) and Malachi's holy music (1966), famous bands as the Beatles in "Revolver" (1966) and Traffic in their album "Mr Fantasy" (1967) - המוזיקה שלהם הובלה ופותחה על ידי עומק ועשירות הצליל המאפיין מוזיקה אינדית מסורתית . לעיתים קרובות הם מערבים במוזיקה שלהם אלמנטיי סיטאר .
בקרב האנשים שמערבים את הדיאלוג בין רוק פרוגי ואלמנטים הינדיים אנו יכולים לשים לב להרבה נגני גאז רשמיים ומוכרים דוגמת הגיטריסטים : Volker Krieger, Steve Tibbetts, the clarinet player Tony Scott .
הם לפעמים מזוהים כמוזיקאים היוצרים מיקס ( פיוז'ן ) בין הרמוניות רוק -ג'אז לבין שימוש בכלים הודיים כמו סיטר וטאבלה . המפורסמים שבהם הם תלמידיו של Ravi Shankar - קולין Collin Walcott , ו - Alberto Marsicano .
עולם הראגה רוק כולל בתוכו גם להקות פולק פסיכדלי ודרון , שהם מאוד מושפעים ורוויי אלמנטים של מיסטיקה , סיטר , ומדיטציה קולית .
Philippe Blache
זה אחד הפוסטים הכי מושקעים שלי מבחינת זמן .. אבל היה שווה את זה . מקווה שעזר לכם .
הסגנון , התת ז'אנר הזה מתחבר לי טוב , והתחלתי להפעיל את הבוכנות ולהוריד את האלבום של שאקטי ומקלפלין ("Shakti With John McLaughlin " ) שנקרא Natural Elements . האלבום הזה מוגדר בפרוג'-ארכייבז כטוב ביותר בז'אנר .
=====================================================================
לעוד מידע אתם יכולים לבדוק :
http://en.wikipedia.org/wiki/Raga_rockhttp://en.wikipedia.org/wiki/Metaphysicsאוריאל - שיחקת אותה עם האשכול .
תודה .