WhoIsMax כתב:
עוזרי, אפשר המלצות על אלבומים של The Residents? נראה לי שהפעם הבקשה בהחלט מוצדקת.. חחחח
בכיף אחי למה לא !
שמעתי בערך 4 אלבומים שלהם .מתוך איזה 40 ( רק אולפן כן .. )
לדעתי תתחיל מהאחרון שלהם The Voice Of Midnight שיצא ב- 2007 . שזה מעין סיפור קונספט כזה על גיבור הסיפור שנרדף ע"י ישות שנקראת Sandman (איש החול ) . שומעים טלפון מצלצל בהתחלה , וישר אתה נכנס לסיפור . חבל לי ששמעתי את הדיסק הזה כמה פעמים אבל לא יצא לי עדיין להתעמק בליריקה (אם מישהו יוכל למצוא כאן את הליריקה לזה אודה לו מאוד) . כעיקרון בדיסק הזה אין יותר מדי דגש על המוסיקה , אם אתה מחפש סיפור להכנס אליו זה ממש בשבילך אבל המוסיקה כאן היא יותר תירוץ , מין מנגינת רקע להצגה .
אז זהו - הדיסק הזה ממש אחד האהובים עליי .
אחרי זה תמשיך ל - Duck Stub And Buster מ- 1976 שזה גם אלבום די נחמד . מאוד מאוד אקסרימנטלי . אפשר להגיד שבהתחלה זה מאוד מאוד יעצבן אותך וישמע לך מוזר . הם מכניסים לך אקורדים שגורמים לך להתחפרן . אז אני לא הייתי אומר שמשמיעה ראשונה אפשר לעכל את זה .
עוד אלבום ששמעתי זה God In 3 Persons שזה בעצצם גם סאונטרק לסרט ( שגם קרוי בשם הזה ) . די נחמד .
Demons Dance Alone נחשב לאחד הדיסקים הטובים ביותר שיצאו להם עד כה . 28 רצועות כשבעצם כל סדרה של רצועות מספרת על דמות אחרת ( פעם קראתי את הסיפור על זה אבל כעיקרון זה מעין סיפור קונספט לקונפליקטים בחיים האמיתיים ) .
זה המקום לכתוב שהדיסק הראשון שציינתי הוא חלק מתקופה אחרת של הרסידנטס ( The Storyteller Era ) . כנראה שהם רצו לחפש כיוון אחר והלכו יותר לצד הסיפור הקונספטואלי של המוסיקה .
לעומת הקודמים שהם יותר , איך נאמר , פחות בקטע של סיפור קונספט ( שהרי את" קול הלילה " ועוד כמה דיסקים לפני כן , הם ביססו על ספרים שנכתבו ) . הם שונים בהווייתם .
בקיצור - הרסידנט להקה שלא קל לעכל , אבל זאת אולי אחת הלהקות המשפיעות ביותר באוונגארד כיום . ( או רוק אקספרימנטלי למרות שאני לא מצאתי רוק עד עכשיו אצלהם )
אני מקווה לקנות כמה דיסקים שלהם בקרוב
.