אשכול King Crimson
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
- הודעות: 3374
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:47 pm
אשכול King Crimson
איך הדבר חסר כאן??????? לא מצאתי אותו ב"אשכול הדיונים הגדול"..
היום היה לי כזה דודא לקינג קרימזון.. אז שמעתי מהבוקר ועד עכשיו אלבומים שלהם..
ממה ששמעתי..
In The Court
In The Wake of poseidon
Red
Larks
Islands
Starless
וזה פשוט מעולה! ואני מרוצה מכל אלבום ואלבום ששמעתי..!
אם יהיה לי כוח, אשמע גם את האחרון שהם הוציאו ב2003.
היום היה לי כזה דודא לקינג קרימזון.. אז שמעתי מהבוקר ועד עכשיו אלבומים שלהם..
ממה ששמעתי..
In The Court
In The Wake of poseidon
Red
Larks
Islands
Starless
וזה פשוט מעולה! ואני מרוצה מכל אלבום ואלבום ששמעתי..!
אם יהיה לי כוח, אשמע גם את האחרון שהם הוציאו ב2003.
- WhoIsMax
- דרימיסט שרוף
- הודעות: 894
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:10 pm
- מיקום: Land of the Bag Snake
Re: אשכול King Crimson
באמת מוזר שעדיין אין אשכול כזה.
להקה מצוינת, באמת מלכי הפרוג רוק! לארקס והראשון הם האהובים עליי, אח"כ רד כנראה.
וסחטיין על היום-קרימזון
עריכה: יש את ההרכב של פריפ לפני קרימזון שגם לא רע בעיני - Giles, Giles & Fripp
להקה מצוינת, באמת מלכי הפרוג רוק! לארקס והראשון הם האהובים עליי, אח"כ רד כנראה.
וסחטיין על היום-קרימזון

עריכה: יש את ההרכב של פריפ לפני קרימזון שגם לא רע בעיני - Giles, Giles & Fripp
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- הודעות: 7583
- הצטרף: ד' דצמבר 19, 2007 12:10 pm
- מיקום: קיבוץ געש... אז מה אם אני קיבוצניק?!?!
Re: אשכול King Crimson
רק שבוע שעבר שמעתי לראשונה אותם, את Red ו- In The Court of The Crimson King.
אני צריך לתת להם עוד שמיעות כי משמיעה ראשונה זה נראה לי קצת תקוע, לא מגיע לשום מקום, אין פואנטה בשירים... אבל אני אשמע עוד פעמים ואני בטווח שדעתי תשתנה כי שמעתי רק בקורות טובות עליהם.
ולא נראה לי יש גם אשכול על Yes... גם משהו שצריך לתקן.
אני צריך לתת להם עוד שמיעות כי משמיעה ראשונה זה נראה לי קצת תקוע, לא מגיע לשום מקום, אין פואנטה בשירים... אבל אני אשמע עוד פעמים ואני בטווח שדעתי תשתנה כי שמעתי רק בקורות טובות עליהם.
ולא נראה לי יש גם אשכול על Yes... גם משהו שצריך לתקן.

-
- דרימיסט שרוף
- הודעות: 1382
- הצטרף: ו' דצמבר 14, 2007 4:58 pm
Re: אשכול King Crimson
פורצי הדרך!
הרכב כל כך טוב.
האלבום הראשון כמובן הוא קלאסיקת פרוג, והתפתחות שלהם למוסיקה כל כך שונה ממה שהיה באלבום הראשון גם מבורכת, ולארקס הוא אלבום אדיר(אולי עולה על רד לדעתי).
הרכב כל כך טוב.
האלבום הראשון כמובן הוא קלאסיקת פרוג, והתפתחות שלהם למוסיקה כל כך שונה ממה שהיה באלבום הראשון גם מבורכת, ולארקס הוא אלבום אדיר(אולי עולה על רד לדעתי).
-
- דרימיסט מתקדם
- הודעות: 121
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 6:38 pm
- מיקום: רחובות
Re: אשכול King Crimson
ג'יימיyyzboy1928 כתב:איך הדבר חסר כאן??????? לא מצאתי אותו ב"אשכול הדיונים הגדול"..
היום היה לי כזה דודא לקינג קרימזון.. אז שמעתי מהבוקר ועד עכשיו אלבומים שלהם..
ממה ששמעתי..
In The Court
In The Wake of poseidon
Red
Larks
Islands
Starless
וזה פשוט מעולה! ואני מרוצה מכל אלבום ואלבום ששמעתי..!
אם יהיה לי כוח, אשמע גם את האחרון שהם הוציאו ב2003.
נדמה לי שיש סקירה מקיפה בפורום הקודם
דבר איתי אחי
-
- שגריר הפרוגרסיב
- הודעות: 8190
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:56 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול King Crimson
הנה מה שנכתב באשכול בפורום הקודם:
ללהקה KING CRIMSON ישנן 6 תקופות עיקריות בחייה הארוכים,מגוונים ורבי תהפוכות ושינויים.
1. 1969-1970-
יציאת אלבומה המהפכני `In the court of the Crimson King` בסתיו 1969.
הכי קל לי להסביר עליו מתוך ציטוט כתבתי לעיתון הסטודנטים לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן:
`ג`אזי, כבד, מורכב, נעים לאוזן. אלבום מרשים לחלוטין`. במילים אלו תיארו מבקרים מוזיקליים בסוף שנות השישים את יציאת אלבום הבכורה של להקת `קינג קרימסון` - הלהקה שגרמה למהפכה מוזיקלית חדשה.
כבר באלבום הראשון של הלהקה, `בחצר מלך הארגמן`, החל להתגבש שינוי עצום בעולם המוזיקלי. חמישיית נגנים בריטיים מוכשרים שילבו באופן מדוקדק בין ג`אז שחור-אמריקאי לבין מוזיקה קלאסית-אירופאית. לחמישייה הזאת יכולים אתם, הקוראים הישראליים, לקרוא `מלך הארגמן`.
אז מה כל כך מיוחד באלבום הזה?!
1. באופן די נועז לאותה תקופה, חיברו בין ג`אז להשפעות עמוקות של מוזיקה קלאסית יחד עם רוק.
2. שימוש וירטואוזי של המלוטרון במוזיקה.
הביטלס הינם הראשונים שהשתמשו באורגן הקטן והקסום הזה, זאת ממש מעט ובזהירות.
Robert Fripp, מנהיגה הבלתי-מעורער של KC ובעל הזכויות החוקיות המלאות על שמה, לקח כמה צעדים הלאה את השימוש במלוטרון במוזיקה.
הוירטואוזיות של הכלי אינה מתבטאת במהירות ומורכבות הנגינה, כאן זה בא לידי ביטוי בשטיחי סאונד מלא ואווירתי שמוסיף המון למוזיקה!
להקות רבות בפנתיאון הרוק המתקדם שאבו רבות מאותו אלבום בשל אותו גורם מיוחד,
Genesis הצמידה לחדר החזרות שלה את הפוסטר של אותו אלבום, רק כדי לקבל השראה ולשאוף להיות `גדולים יותר`.
3. שזירת הסקסופון והחליל במוזיקה באופן מלא, לא ככלים קלאסיים שמשתלבים מהצד עם הסגנון השלט.
מזה הושפעה הלהקה Van Der Graaf Generator, כאשר נגן הסקסופון/חליל המטורף שלה,
David Jackson לא התבייש למלא דקות שלמות בסולואים של אותם כלים(בעיקר הסקסופון הפסיכאדלי שלו).
אם כבר דיברתי על VDGG, אחת הלהקות הלא-שגרתיות בהיסטוריית הפרוג, חשוב ליידע אתכם על קשר קרוב בינה לבין KC.
Fripp ניגן בשיר `The emperor in his war room` מתוך `H to He..` של VDGG אשר יצא בשנת 1970 וגם ביצע לא מעט תפקידי גיטרה חשמלית באלבום המופתי שיצא אחריו-
`Pawn Hearts` משנת 1971. הוא היה חבר קרוב של מנהיגה הכריזמטי של VDGG,
הרב-אמן Peter Hammill ואף ניגן באחד מאלבומי הסולו שלו.
4. הכי חשוב- הוא היווה חציצה בין העבר לעתיד, הוא הביא את הפרוג רוק להיותו ג`אנר עצמאי וחסר-גבולות!
הליין אפ הראשון שלהם כלל את הסולן+באסיסט Greg Lake(עזב את KC לטובת הקמת ELP בחורף 1970), פריפ על הגיטרה והמלוטרון, Ian McDonalnd(בשנות ה-80` ניגן בלהקת הרוק הקלאסי Foreigner) על כלי ההקשה+קלידים+חליל+סקסופון+מלוטרון ו-
Michael Giles על התופים.
הליין אפ החזיק מעמד בחלקו גם לאלבומה השני של הלהקה- In the wake of Poseidon, כאשר מקדונלד וגיילס פרשו מהלהקה.
האלבום הזה הינו מאוד בצל אלבום הבכורה של הלהקה.
הוא פשוט נשמע כמו המשך מוזיקלי שלו, הקונספט של השירים אפילו די דומה.
(מן הסתם, אחרי כזו הצלחה של אלבום בכורה, כנראה שפריפ לא רצה לנסות משהו ממש אחר)
2. 1970-
בסופו של דבר, פריפ הביא לפירוק החבילה כפי שהיא וחיבר הרכב חדש כדי ליצור את האלבום הג`אזי והקלאסי(במהות השפעת המוזיקה הקלאסית)ביותר בתולדות הלהקה- Lizard.
מתוך השפעות עמוקות של Miles Davis ושל המלחין סטראווינסקי, חובר אלבום עם לא מעט אפיונים קלאסיים וג`אזיים.
לחלק הראשון של יצירת הנושא,הנושאת את שם האלבום, הוזמן Jon Anderson האגדי(סולנה של YES הדינוזאורית) לשיר. היצירה עצמה משלבת בצורה מדהימה בין פרוג לג`אז ומוזיקה קלאסית, גם עם תזמורת וכל המשתמע מכך! לוקחים את הבולארו של המלחין Ravel לעולמות חדשים...
3. 1971-
בשנת 1971 יצא אלבומה המעורפל והמבולבל ביותר בתולדות הלהקה- Islands,
אשר אחריו החליט פריפ לקחת פסק זמן(בעיקר משום אי-הצלחתו בקרב הקהל).
4. 1973-1974-
בראשית 1973 חזרה הלהקה ובגדול,
היא כללה דאז את גדול מתופפי הפרוג, Bill Bruford, אשר עזב את YES בשל חילוקי דעות קשים(גם הלך מכות עם כריס סקוויאר, הבאסיסט המפלצתי)+ John Wetton- באסיסט+סולן מבריק ומגוון+ David Cross- כנר+קלידן צעיר ושאפתני שפריפ חטף ללהקה+ Jamie Muir- היפי משכיל מסוקטנלד,שחגג על כלי הקשה באופן פסיכופאטי וגם הושפע בחיי היום-יום מהפילוסופיה ההינדית-בודהיסטית.
יחד עם פריפ המגלומן תמידית, הם יצרו אלבום ממש ממש לא שגרתי, רצוף בדיסוננס ואוונגארד רדיקלי ובגיוון רציני ל-43 דקות גדושות- Larks` Tongues and Aspic
אם איני טועה, יחד עם The dark side of the moon, מדובר בשני האלבומים הראשונים בתולדות הרוק ששילבו סמפלים של קולות במוזיקה.
יש מצב רציני שהלהקות השפיעו אחת על השנייה בנידון!
עם יציאת האלבום, פרש Jamie Muir מהלהקה, התמסר לטנטרה ההודית והפך בסופו של דבר לנזיר בודהיסטי, כן כן!
האלבום שיצא אחריו, Starless and Bible black, מהווה גם חזרה מסויימת על הסגנון של קודמו. עדיין, הוא מעניין מאוד.
זמן מה לאחר יציאת האלבום הועף David Cross מהיותו חבר פעיל בלהקה, כמובן שע"י פריפ.
סוף עידנה הראשון והמשפיע מכל של הלהקה היה בשנת 1974 עם יציאת אלבומה החשוב Red.
כאן הכימיה בין 3 הטיטנים- פריפ+ווטון+ברופורד באה לשיאה באלבום מלא באגרסיות מטאליות(אשר החלו בלארקס) ובשילוב מפתיע בין עיבודים קלאסיים-קאמריים לצ`לו,כינור,קורנית,סקסופון ומלוטרון לבין רוק כבד.
לאחר סיבוב הופעות מוצלח וקבלת ביקורת לבבית מהקהל והעיתונאית, החליט פריפ ש`קינג קרימזון כבר אינה קיימת`, הוא נכנס לפרנויות עצמיות לגבי `מה יהיה עכשיו, אולי הגעתי לשיא ומכאן רק אפול`. היו לו חששות כבדים בשל העתיד ולקח טיים-אאוט רציני, הוא הרגיש שהוא משתגע.
לאחר מכן, ברופורד הוכרז כמתופף צעיר ומובטל, זאת עד ש-Phil Collins, הקולגה שלו, ביקש ממנו שיצטרף להופעות של Genesis וביל אכן עשה זאת.
John Wetton הצטרף ללהקת ההארד רוק הבריטית Uriah Heep, לאחר שהבאסיסט האגדי שלה, Gary Thain, הועף מהלהקה וגם מת ממנת יתר של הרואין בשנת 1975.
יחד עם UH הוא הקליט 2 אלבומים.
זה מביא אותנו לתקופה החמישית של הלהקה-
5. 1981-1984-
בסוף שנת 1980 החליט פריפ אחרי מספר אלבומי סולו ושיתוף פעולה עם מוזיקאים שונים(ביניהם גם David Bowie ויוצר הניו-וייב Brian Eno) לחבר שוב את לגו הארגמן.
הלהקה נוצרה בואריאציה מחודשת ושונה לחלוטין מקדמותה, בעיקר מבחינה מוזיקלית.
שינוי אחד לא היה, חזרתו של Bill Bruford ללהקה ושיתוף פעולה בה למשך שנים רבות.
באמצעות חיבורו של הרכב חדש, אשר כלל חוץ מברופורד ופריפ את Adrian Belew- גיטריסט+סולן מאוד מוערך באותם ימים שיצא מלהקת הניו-וייב Talking Heads וגם שיתף פעולה עם David Bowie, ואת הסוכן החופשי של נגני הבאס של הפרוג- Tony Levin, אשר ידוע לכם היטב מ-LTE. לוין השתתף בעשרות פרויקטים מוזיקליים שונים בימי חייו, הוא נחשב כנאמן ביותר ל-Peter Gabriel איתו הוא מופיע עוד משנות ה-70`.
אגב- Fripp השתתף בנגינה באלבום הסולו הראשון של גבריאל לאחר עזיבתו את Gensis.
בהרכב הזה אשר הוציא 3 אלבומים, בא לידי ביטוי שימוש במוזיקה שאינה מערבית, כולל מקצבים אפריקאיים ואסיתיים.
הפוליריתמיקה והשימוש באקורדים שבורים הופיעה לא מעט בפועל ההרכב הזה.
ב-1985 החליט פריפ שוב לפרק את החבילה וזאת למשך כעשור!!!
הגענו לתקופה האחרונה של הלהקה:
6. 1995- היום:
יש לא מעט דמיון בין התקופה החמישית לתקופה הזו, כאשר באה לידי ביטוי מוזיקה אלקטרונית במוזיקה של הלהקה לצד רוק כבד.
יש אפילו שאומרים על The Power to believe אשר יצא בשנת 2003 כי מדובר באלבום Prog Metal, האמת- יש סיכוי לא קטן לכך!
מקווה שסקירתי תגרום לכם לקחת יותר ברצינות את KC למי שרק שמע עליה,
להקשיב יותר ללהקה הזו-
אחרי הכל, היא זו שהתחילה את הרוק המתקדם והשפיעה בצורות יוצאות מן הכלל על עולם המוזיקה, כל זאת בלי שום רצון להתמסחר ולמצוא חן בעיני כולם.
עובדה שאין ללהקה הזו שום קליפ רשמי!
הנכם מוזמנים לצעוד בחצרו של מלך הארגמן,
להנות מהצלילים,המראות וריחות הפרחים שבו.
כל מה שצריך הינה פתיחות, פואטיות ושמחה בלב.....
ללהקה KING CRIMSON ישנן 6 תקופות עיקריות בחייה הארוכים,מגוונים ורבי תהפוכות ושינויים.
1. 1969-1970-
יציאת אלבומה המהפכני `In the court of the Crimson King` בסתיו 1969.
הכי קל לי להסביר עליו מתוך ציטוט כתבתי לעיתון הסטודנטים לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן:
`ג`אזי, כבד, מורכב, נעים לאוזן. אלבום מרשים לחלוטין`. במילים אלו תיארו מבקרים מוזיקליים בסוף שנות השישים את יציאת אלבום הבכורה של להקת `קינג קרימסון` - הלהקה שגרמה למהפכה מוזיקלית חדשה.
כבר באלבום הראשון של הלהקה, `בחצר מלך הארגמן`, החל להתגבש שינוי עצום בעולם המוזיקלי. חמישיית נגנים בריטיים מוכשרים שילבו באופן מדוקדק בין ג`אז שחור-אמריקאי לבין מוזיקה קלאסית-אירופאית. לחמישייה הזאת יכולים אתם, הקוראים הישראליים, לקרוא `מלך הארגמן`.
אז מה כל כך מיוחד באלבום הזה?!
1. באופן די נועז לאותה תקופה, חיברו בין ג`אז להשפעות עמוקות של מוזיקה קלאסית יחד עם רוק.
2. שימוש וירטואוזי של המלוטרון במוזיקה.
הביטלס הינם הראשונים שהשתמשו באורגן הקטן והקסום הזה, זאת ממש מעט ובזהירות.
Robert Fripp, מנהיגה הבלתי-מעורער של KC ובעל הזכויות החוקיות המלאות על שמה, לקח כמה צעדים הלאה את השימוש במלוטרון במוזיקה.
הוירטואוזיות של הכלי אינה מתבטאת במהירות ומורכבות הנגינה, כאן זה בא לידי ביטוי בשטיחי סאונד מלא ואווירתי שמוסיף המון למוזיקה!
להקות רבות בפנתיאון הרוק המתקדם שאבו רבות מאותו אלבום בשל אותו גורם מיוחד,
Genesis הצמידה לחדר החזרות שלה את הפוסטר של אותו אלבום, רק כדי לקבל השראה ולשאוף להיות `גדולים יותר`.
3. שזירת הסקסופון והחליל במוזיקה באופן מלא, לא ככלים קלאסיים שמשתלבים מהצד עם הסגנון השלט.
מזה הושפעה הלהקה Van Der Graaf Generator, כאשר נגן הסקסופון/חליל המטורף שלה,
David Jackson לא התבייש למלא דקות שלמות בסולואים של אותם כלים(בעיקר הסקסופון הפסיכאדלי שלו).
אם כבר דיברתי על VDGG, אחת הלהקות הלא-שגרתיות בהיסטוריית הפרוג, חשוב ליידע אתכם על קשר קרוב בינה לבין KC.
Fripp ניגן בשיר `The emperor in his war room` מתוך `H to He..` של VDGG אשר יצא בשנת 1970 וגם ביצע לא מעט תפקידי גיטרה חשמלית באלבום המופתי שיצא אחריו-
`Pawn Hearts` משנת 1971. הוא היה חבר קרוב של מנהיגה הכריזמטי של VDGG,
הרב-אמן Peter Hammill ואף ניגן באחד מאלבומי הסולו שלו.
4. הכי חשוב- הוא היווה חציצה בין העבר לעתיד, הוא הביא את הפרוג רוק להיותו ג`אנר עצמאי וחסר-גבולות!
הליין אפ הראשון שלהם כלל את הסולן+באסיסט Greg Lake(עזב את KC לטובת הקמת ELP בחורף 1970), פריפ על הגיטרה והמלוטרון, Ian McDonalnd(בשנות ה-80` ניגן בלהקת הרוק הקלאסי Foreigner) על כלי ההקשה+קלידים+חליל+סקסופון+מלוטרון ו-
Michael Giles על התופים.
הליין אפ החזיק מעמד בחלקו גם לאלבומה השני של הלהקה- In the wake of Poseidon, כאשר מקדונלד וגיילס פרשו מהלהקה.
האלבום הזה הינו מאוד בצל אלבום הבכורה של הלהקה.
הוא פשוט נשמע כמו המשך מוזיקלי שלו, הקונספט של השירים אפילו די דומה.
(מן הסתם, אחרי כזו הצלחה של אלבום בכורה, כנראה שפריפ לא רצה לנסות משהו ממש אחר)
2. 1970-
בסופו של דבר, פריפ הביא לפירוק החבילה כפי שהיא וחיבר הרכב חדש כדי ליצור את האלבום הג`אזי והקלאסי(במהות השפעת המוזיקה הקלאסית)ביותר בתולדות הלהקה- Lizard.
מתוך השפעות עמוקות של Miles Davis ושל המלחין סטראווינסקי, חובר אלבום עם לא מעט אפיונים קלאסיים וג`אזיים.
לחלק הראשון של יצירת הנושא,הנושאת את שם האלבום, הוזמן Jon Anderson האגדי(סולנה של YES הדינוזאורית) לשיר. היצירה עצמה משלבת בצורה מדהימה בין פרוג לג`אז ומוזיקה קלאסית, גם עם תזמורת וכל המשתמע מכך! לוקחים את הבולארו של המלחין Ravel לעולמות חדשים...
3. 1971-
בשנת 1971 יצא אלבומה המעורפל והמבולבל ביותר בתולדות הלהקה- Islands,
אשר אחריו החליט פריפ לקחת פסק זמן(בעיקר משום אי-הצלחתו בקרב הקהל).
4. 1973-1974-
בראשית 1973 חזרה הלהקה ובגדול,
היא כללה דאז את גדול מתופפי הפרוג, Bill Bruford, אשר עזב את YES בשל חילוקי דעות קשים(גם הלך מכות עם כריס סקוויאר, הבאסיסט המפלצתי)+ John Wetton- באסיסט+סולן מבריק ומגוון+ David Cross- כנר+קלידן צעיר ושאפתני שפריפ חטף ללהקה+ Jamie Muir- היפי משכיל מסוקטנלד,שחגג על כלי הקשה באופן פסיכופאטי וגם הושפע בחיי היום-יום מהפילוסופיה ההינדית-בודהיסטית.
יחד עם פריפ המגלומן תמידית, הם יצרו אלבום ממש ממש לא שגרתי, רצוף בדיסוננס ואוונגארד רדיקלי ובגיוון רציני ל-43 דקות גדושות- Larks` Tongues and Aspic
אם איני טועה, יחד עם The dark side of the moon, מדובר בשני האלבומים הראשונים בתולדות הרוק ששילבו סמפלים של קולות במוזיקה.
יש מצב רציני שהלהקות השפיעו אחת על השנייה בנידון!
עם יציאת האלבום, פרש Jamie Muir מהלהקה, התמסר לטנטרה ההודית והפך בסופו של דבר לנזיר בודהיסטי, כן כן!
האלבום שיצא אחריו, Starless and Bible black, מהווה גם חזרה מסויימת על הסגנון של קודמו. עדיין, הוא מעניין מאוד.
זמן מה לאחר יציאת האלבום הועף David Cross מהיותו חבר פעיל בלהקה, כמובן שע"י פריפ.
סוף עידנה הראשון והמשפיע מכל של הלהקה היה בשנת 1974 עם יציאת אלבומה החשוב Red.
כאן הכימיה בין 3 הטיטנים- פריפ+ווטון+ברופורד באה לשיאה באלבום מלא באגרסיות מטאליות(אשר החלו בלארקס) ובשילוב מפתיע בין עיבודים קלאסיים-קאמריים לצ`לו,כינור,קורנית,סקסופון ומלוטרון לבין רוק כבד.
לאחר סיבוב הופעות מוצלח וקבלת ביקורת לבבית מהקהל והעיתונאית, החליט פריפ ש`קינג קרימזון כבר אינה קיימת`, הוא נכנס לפרנויות עצמיות לגבי `מה יהיה עכשיו, אולי הגעתי לשיא ומכאן רק אפול`. היו לו חששות כבדים בשל העתיד ולקח טיים-אאוט רציני, הוא הרגיש שהוא משתגע.
לאחר מכן, ברופורד הוכרז כמתופף צעיר ומובטל, זאת עד ש-Phil Collins, הקולגה שלו, ביקש ממנו שיצטרף להופעות של Genesis וביל אכן עשה זאת.
John Wetton הצטרף ללהקת ההארד רוק הבריטית Uriah Heep, לאחר שהבאסיסט האגדי שלה, Gary Thain, הועף מהלהקה וגם מת ממנת יתר של הרואין בשנת 1975.
יחד עם UH הוא הקליט 2 אלבומים.
זה מביא אותנו לתקופה החמישית של הלהקה-
5. 1981-1984-
בסוף שנת 1980 החליט פריפ אחרי מספר אלבומי סולו ושיתוף פעולה עם מוזיקאים שונים(ביניהם גם David Bowie ויוצר הניו-וייב Brian Eno) לחבר שוב את לגו הארגמן.
הלהקה נוצרה בואריאציה מחודשת ושונה לחלוטין מקדמותה, בעיקר מבחינה מוזיקלית.
שינוי אחד לא היה, חזרתו של Bill Bruford ללהקה ושיתוף פעולה בה למשך שנים רבות.
באמצעות חיבורו של הרכב חדש, אשר כלל חוץ מברופורד ופריפ את Adrian Belew- גיטריסט+סולן מאוד מוערך באותם ימים שיצא מלהקת הניו-וייב Talking Heads וגם שיתף פעולה עם David Bowie, ואת הסוכן החופשי של נגני הבאס של הפרוג- Tony Levin, אשר ידוע לכם היטב מ-LTE. לוין השתתף בעשרות פרויקטים מוזיקליים שונים בימי חייו, הוא נחשב כנאמן ביותר ל-Peter Gabriel איתו הוא מופיע עוד משנות ה-70`.
אגב- Fripp השתתף בנגינה באלבום הסולו הראשון של גבריאל לאחר עזיבתו את Gensis.
בהרכב הזה אשר הוציא 3 אלבומים, בא לידי ביטוי שימוש במוזיקה שאינה מערבית, כולל מקצבים אפריקאיים ואסיתיים.
הפוליריתמיקה והשימוש באקורדים שבורים הופיעה לא מעט בפועל ההרכב הזה.
ב-1985 החליט פריפ שוב לפרק את החבילה וזאת למשך כעשור!!!
הגענו לתקופה האחרונה של הלהקה:
6. 1995- היום:
יש לא מעט דמיון בין התקופה החמישית לתקופה הזו, כאשר באה לידי ביטוי מוזיקה אלקטרונית במוזיקה של הלהקה לצד רוק כבד.
יש אפילו שאומרים על The Power to believe אשר יצא בשנת 2003 כי מדובר באלבום Prog Metal, האמת- יש סיכוי לא קטן לכך!
מקווה שסקירתי תגרום לכם לקחת יותר ברצינות את KC למי שרק שמע עליה,
להקשיב יותר ללהקה הזו-
אחרי הכל, היא זו שהתחילה את הרוק המתקדם והשפיעה בצורות יוצאות מן הכלל על עולם המוזיקה, כל זאת בלי שום רצון להתמסחר ולמצוא חן בעיני כולם.
עובדה שאין ללהקה הזו שום קליפ רשמי!
הנכם מוזמנים לצעוד בחצרו של מלך הארגמן,
להנות מהצלילים,המראות וריחות הפרחים שבו.
כל מה שצריך הינה פתיחות, פואטיות ושמחה בלב.....
- AwakeLess
- דרימיסטית מתקדמת
- הודעות: 505
- הצטרף: ב' יוני 30, 2008 11:11 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול King Crimson
להקה מעולה, ולצערי אני מכירה רק את red ואת in the court , שהם מצויינים, ו in the court הוא אחד מאלבומי הפרוג שאני יותר אוהבת.
השמעתי אותם לא מזמן לאמא שלי והיא טוענת שיש לנו בבית איפשהו תקליט שחור של in the court...אני מאוד מקווה שזה נכון ושזה פשוט לא בארגז תקליטים כי לשמוע את זה בפטיפון זה נראלי חוויה אדירה.
(ד"א, למי שיש אייפוד-יש את המשחק הזה iQuiz..אז המוזיקת רקע שם זה 21st century schizoid man
)
השמעתי אותם לא מזמן לאמא שלי והיא טוענת שיש לנו בבית איפשהו תקליט שחור של in the court...אני מאוד מקווה שזה נכון ושזה פשוט לא בארגז תקליטים כי לשמוע את זה בפטיפון זה נראלי חוויה אדירה.
(ד"א, למי שיש אייפוד-יש את המשחק הזה iQuiz..אז המוזיקת רקע שם זה 21st century schizoid man

Each generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- הודעות: 7583
- הצטרף: ד' דצמבר 19, 2007 12:10 pm
- מיקום: קיבוץ געש... אז מה אם אני קיבוצניק?!?!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- הודעות: 8190
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:56 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול King Crimson
החפירה היא לא שלי, היא של מישהו אחר שלא נציין את שמו.ilai fields #7 כתב:טל, לא יכולת לחפור עליהם בצורה יותר טובה!![]()
סחתיין.

- yyzboy1928
- דרימיסט-על
- הודעות: 3374
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:47 pm
Re: אשכול King Crimson
קראתי את זה בעבר. וקראתי את זה שוב. באמת, חפירה מרתקת.
הרומני האשדודי יודע לחפור טוב כשצריך

הרומני האשדודי יודע לחפור טוב כשצריך


-
- שגריר הפרוגרסיב
- הודעות: 8190
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 3:56 pm
- יצירת קשר:
Re: אשכול King Crimson
מולדובה היא מדינה עצמאית וכבר לא חלק מרומניה 

- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- הודעות: 7583
- הצטרף: ד' דצמבר 19, 2007 12:10 pm
- מיקום: קיבוץ געש... אז מה אם אני קיבוצניק?!?!
Re: אשכול King Crimson
אנשים....
אני מאוהב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מאיפה ממשיכים אחרי Red ו- ITCOTCK?
The Power To Believe? אם הוא באמת פרוג מטאל כמו שטל אמר אני חושב שאני ממש יאהב אותו..
אבל אני לא רוצה סתם להתחיל לשמוע אלבומים שלהם, אני רוצה לשמוע אותם בסדר הגיוני שיעזור לי כמה שיותר להבין אותם ולהתמכר למוזיקה שלהם!
אז, לאן אני ממשיך?
אני מאוהב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מאיפה ממשיכים אחרי Red ו- ITCOTCK?
The Power To Believe? אם הוא באמת פרוג מטאל כמו שטל אמר אני חושב שאני ממש יאהב אותו..
אבל אני לא רוצה סתם להתחיל לשמוע אלבומים שלהם, אני רוצה לשמוע אותם בסדר הגיוני שיעזור לי כמה שיותר להבין אותם ולהתמכר למוזיקה שלהם!
אז, לאן אני ממשיך?

-
- דרימיסט שרוף
- הודעות: 1382
- הצטרף: ו' דצמבר 14, 2007 4:58 pm
Re: אשכול King Crimson
ממש אבל ממש לא the power...
לך על לארקס, אני בטוח שתאהב אם אהבת את red, זה אפילו יותר נסיוני ומעניין ממנו..כולל השיר האדיר שדרים עשו לו קאבר באלבום האחרון(לארקס חלק 2).
ואם בא לך משהו מהתקופה אחר כך עם טוני לווין ובלו וכל החברה המגניבים, לך על discipline...אנרגטי,מקצבים מטורפים ופוליריטמיקות והכל נשמע בהתחלה כל כך לא מובן אבל אחר כך הכל מתבהר...הרבה מאוד גרוב יש שם.
לך על לארקס, אני בטוח שתאהב אם אהבת את red, זה אפילו יותר נסיוני ומעניין ממנו..כולל השיר האדיר שדרים עשו לו קאבר באלבום האחרון(לארקס חלק 2).
ואם בא לך משהו מהתקופה אחר כך עם טוני לווין ובלו וכל החברה המגניבים, לך על discipline...אנרגטי,מקצבים מטורפים ופוליריטמיקות והכל נשמע בהתחלה כל כך לא מובן אבל אחר כך הכל מתבהר...הרבה מאוד גרוב יש שם.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- הודעות: 7583
- הצטרף: ד' דצמבר 19, 2007 12:10 pm
- מיקום: קיבוץ געש... אז מה אם אני קיבוצניק?!?!
- yyzboy1928
- דרימיסט-על
- הודעות: 3374
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:47 pm
Re: אשכול King Crimson
LARKS TONGUES IN ASPIC
ללא עוררין
ללא עוררין

- Ozerivarium
- דרימיסט-על
- הודעות: 8003
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 4:13 pm
- מיקום: ירושלים
Re: אשכול King Crimson
קראתי את ההיסטוריה .. אחלה סקירה .
אין מה להרחיב יותר מדי על הלהקה הזאת חוץ מזה שהיא בהחלט ביססה את מעמדה כאחת החשובות בפרוגרסיב ובמוזיקה הנסיונית . מה שכן -שמעתי את In The Court of ( ואיך לא נקנה את המקורי ) . את Red שמעתי טיפ-טיפה והוא מחכה לי לחרישה אכזרית בשדות הפרוג' . עידכונים מהשטח בהמשך .
אין מה להרחיב יותר מדי על הלהקה הזאת חוץ מזה שהיא בהחלט ביססה את מעמדה כאחת החשובות בפרוגרסיב ובמוזיקה הנסיונית . מה שכן -שמעתי את In The Court of ( ואיך לא נקנה את המקורי ) . את Red שמעתי טיפ-טיפה והוא מחכה לי לחרישה אכזרית בשדות הפרוג' . עידכונים מהשטח בהמשך .
- Sunny
- דרימיסט-על
- הודעות: 1854
- הצטרף: ו' דצמבר 14, 2007 5:52 pm
- מיקום: אי שם מעבר לקשת...
Re: אשכול King Crimson
החלק האינסטרומנטלי של השיר Starless מRED...זו פשוט אלוהות.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
Ziltoid the Omniscient.
- Idan_Floyd
- דרימיסט שרוף
- הודעות: 1274
- הצטרף: ה' דצמבר 13, 2007 2:30 pm
- מיקום: ירושלים
- יצירת קשר:
Re: אשכול King Crimson
+1Sunny כתב:החלק האינסטרומנטלי של השיר Starless מRED...זו פשוט אלוהות.
כנל לגביי כל הקטעים באלבום.
חתיכת אלבום.

- Sunny
- דרימיסט-על
- הודעות: 1854
- הצטרף: ו' דצמבר 14, 2007 5:52 pm
- מיקום: אי שם מעבר לקשת...
Re: אשכול King Crimson
החלק האינסטרומנטלי של השיר Starless מRED...זו פשוט אלוהות.
ואגב אוסף הקרימזון שלי גדל לITCOTCK,RED,SABB,,larkes וlizard
the night watch שהוא סאונדטרק מהופעה חיה משנת 83'.
ואגב אוסף הקרימזון שלי גדל לITCOTCK,RED,SABB,,larkes וlizard
the night watch שהוא סאונדטרק מהופעה חיה משנת 83'.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
Ziltoid the Omniscient.
-
- בריל!
- הודעות: 2912
- הצטרף: ו' דצמבר 14, 2007 11:06 am
Re: אשכול King Crimson
לא הייתה ולא תהיה לטעמי להקה כמו קרימזון. למרות שני הגלגולים תמיד הקדימו את זמנם, תמיד עשו מוזיקה ששאבה והשופעה מהמוזיקה של אותה תקופה.
מעולם לא נכנעו לתכתיבים של חברות תקליטים.
רוברט פריפ הוא גאון מטורף, פרפקציוניסט פסיכופט.
ההרכב שהמציא שכלל, פירק והרכיב מחדש את הרוק המתקדם לסוגיו השונים!
מעולם לא נכנעו לתכתיבים של חברות תקליטים.
רוברט פריפ הוא גאון מטורף, פרפקציוניסט פסיכופט.
ההרכב שהמציא שכלל, פירק והרכיב מחדש את הרוק המתקדם לסוגיו השונים!

"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Rise up and take the power back!!!