[דיון] A Nightmare to Remember

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

[דיון] A Nightmare to Remember

שליחה על ידי YtseJam »

אלבום חדש, אשכולות דיון נוספים... :) מכיוון ויש רק שישה שירים, ייפתחו שני אשכולות בשבוע - בימי שלישי ושישי.
מתחילים!

A Nightmare to Remember
ליריקה

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kE9kRp2AA8Q[/youtube]

לדעתי, שיר פתיחה מעולה(!) ואחד השירים האהובים עלי באלבום.
כפי שפורטנוי אמר, זהו השיר הראשון שהוקלט לאחר שהלהקה חזרה לאולפן ההקלטות; כולם היו מלאים באנרגיה ורעיונות, וזו הייתה התוצאה.
המון אנרגיה ומטאל לצד סקשיין שקט ויפה. בשיר הזה פטרוצי' ללא ספק מספק נגינה מרשימה וכיפית להחריד! רודס גם הוא עם אווירה מתאימה לאורך השיר לצד סולואים (לא זה שבאמצע השיר :irked:) ויוניסונים מרשימים. אהבתי מאוד גם את פורטנוי על המצילות, במיוחד בפתיחת השיר. כנראה שאין לי מערכת מספיק טובה, כי באס אני לא שומע מספיק. ללאברי דווקא יש מספר נקודות חלשות בשיר (קול מחוספס בצורה שלאו דווקא מתאימה לדעתי), מזל שיש את פורטנוי. :D

השיר הזה == :metal: :yes:

הליריקה עצמה כידוע נכתבה על-ידי פטרוצ'י וסוג-של מתעדת/מספרת על תאונת דרכים שחווה בילדותו.
הפתיחה והסיום של השיר (מעולה!) נוספו ככל הנראה לאחר שהליריקה נכתבה, כי האווירה בשיר וכל התוספות של רודס יושבים/מסתדרים ממש טוב. :)

===
דיונים קודמים באשכול הדיונים הגדול.
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

Re: [דיון] A Nightmare to Remember

שליחה על ידי MrReD »

השיר טוב, אפילו טוב מאוד. אבל פורטנוי.. למה?!?!?!?!?! בא לי לחטוף את מיקאל אקרפלדת' ושים את השירה שלו במקום מה שפורטנוי עשה.
אה והבלסט ביטס מגניב :yes:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

תכל'ס רוב השיר פשוט מספק את הסחורה, לא יותר מזה.
אני הכי מתחבר ל-Beautiful Agony. בכלל, ה-Feel באלבום הזה זה מה שעושה אותו ליותר טוב (בעיני) מהשניים הקודמים. פטרוצ'י באמת מביא קטע שנכנס לפנתיאון הקטעים השקטים של השירים 10+, ולא, אני לא משווה, אבל מבחינתי הקטע הספציפי הזה הוא בקטגוריה של הקטעים השקטים ב-Voices, TTT, TOTears ודומיהם.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
Hell's Chicken
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Hell's Chicken »

זה היה התכנון שלהם לא? להכניס גרואולים...? אני כבר מלא זמן מת לשמוע את דרים עם גרואולים :D

והשיר... באמת מאוד פתיחתי... וטוב שכך. מכניס אותי לאנרגיות לשמיעת אלבום, וזה בפרט. :)
לא יודע למה, אני ממש מת על השנייה הראשונה של השירה, עם הפייד אין/אאוט-שמאל/ימין :P
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

קל הרבה יותר להכנס לתוך השיר אחרי שיש את הפתיחה השקטה, עם הפיצוץ בהתחלה! :metal:

אני ממש אוהב את הכניסה של הדאבל בס ב3:15! כזה טוב! פטרוצ'י ופורטנוי עם עבודה מעולה,רודס ברקע עם הקולות האווירתיים..אחח לאברי עושה קודש עם הקול שלו. ואת מיונג לא שומעים :x

שיר מעולה! יופי של פיתחה לאלבום! :yes:
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
Treetop
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Treetop »

טוב.
עד 1:42, בסדר...
מ-1:42 עד 3:46 :metal:
3:46 - 4:27 מישהו שמע יותר מדי מגדת'... :whistle: ביחוד לקראת 3:40. הסמפלים ממש נשמעים רע בעיניי.
4:27 - 4:55 :metal:
4:55 - 10:25 :shock: שפיצלס. גן עדן. EARGASM. פטרוצ'י מלך*.
10:25 - 12:05 אממממ.... לא.
12:05 - סבבה.

הקיצר, אם מורידים את ה"מחווה" ( בעיניי ) לדייב מסטיין ושות' ואת המחווה לאופת', זה שיר אדיר. אבל לא הורידו את הקטעים האלה ולכן יצאתי קצת מאוכזב.

*פטרוצ'י קורע לג'ורדן את הצורה בקטע הזה. כמה דרגות מעל. מלך.
אני לא גזען, אני שונא את כולם בצורה שווה.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אחד הדברים הראשונים ששמתי לב אליהם הוא באמת אותו סקשיין מגדת'י.
וגם אהבתי על ההתחלה. :D
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

אמנם הרבה יגידו שTCOT זה השיר הכי טוב של האלבום,אבל אצלי ANTR לוקח-הכבדות השונה מצידם של הלהקה,היא זו שהפתיעה אותי כ"כ וגרמה לי מאוד לאהוב אותו יותר מTCOT.

שאני מדבר כבדות שונה ,הכוונה ל"אפל" ולא כבד מטאל כמו שיש בTOT ואת האופל הזה יוצר לא אחר מאשר רודס עם פדים מדהימים.

אחלה שיר :yes: :yes: :yes: :love:
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

עזבו אותי מגהדת' אופת' או כל אלה, אני אוהב את השיר מהשניה הראשונה לאחרונה, לדעתי אחד השירים הכי טובים שדרים אי פעם כתבו, שמעתי אותו הרבה פעמים ואף פעם בינתיים לא הפריע לי הקטע של הסולואים באמצע.
אני מת על הקטעים ה"קולנועיים" האלה שהם הכניסו כמו הרעש של הברקים והגשם, המכונית שמתנגשת במשהו, הקטע בבית החולים שבהתחלה שומעים ברקע חלש את המכשירים שבבית חולים ואז את הרופא מדבר, פשוט אדיר ומכניס הרבה אווירה לשיר.
הקטע השקט זה אחד הדברים המעולים שדרים כתבו בשנים האחרונות ויש שם פשוט מנגינה ומלודיות מדהימות, אני גם אוהב את הקטע שפורטנוי שר, ולדעתי הליריקה טובה והכניסה אותי לשיר (חוץ מהקטע של פורטנוי שאני מודה שלא קשור בשיט לליריקה).
אני אהבתי את מה שרודס עשה בשיר כמו המקהלה בהתחלה כשהשיר רק נכנס, אהבתי את השימוש הגבוה שלו ב-Continuum בשיר הזה, את ה"פסנתר אש"... בסך הכל שיר באמת מעולה מעולה שמביא צלילים ורעיונות חדשים של דרים וכיף לשמוע את זה.

אחד ה-Highlights של האלבום מבחינתי ביחד עם.... טוב, כל 3 האפיקים האחרים :D
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

שיר מעולה , הכל.....
הקצב, הריפים, הכבדות, החלק השקט המדהים, הפזמון, האווירה..
ואני גם לא מבין מה כל המהומות על החלק שירה של פורטנוי.. לדעתי זה ממש במקום ואין לי בעיה עם זה.
בקיצור ...... שיר אדיר
ההתחלה עם הפסנתר אדירה
יאללה אני ממש מחכה ל- DVD הקרוב.
תמונה
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

לפני שאני מתחיל לדבר על השיר, אני רוצה לומר שעד ההופעה, כשהייתי מחוייב לשמוע את ITPOE PT. 1, אני הייתי בעקרון נגד האלבומים שהיו יותר מטאליים, פשוט לא התחברתי לזה, אהבתי לשמוע את SDOIT דיסק 2 וכל האלבומים לפני METROPOLIS 2 כולל.
אבל מאז ההופעה, אני התחלתי להתחבר גם אליהם, מאוד, והיום (למרות שאנחנו בקושי שבועיים אחרי ההופעה) אני כבר אוהב לשמוע את כל מה שדרים עושים - כמו כל להקה שהערצתי לפניהם, ולדעתי, ANTR זה אחד השיאים (ביחד עם ITPOE ועוד כמה שירים) של תקופת המטאל שלהם, כי זה משלב בצורה מושלמת את הסולואים המטורפים של ג'ון וג'ורדן, עם סולואים שנשמעים כאילו חתכו אותם מהתקופה של דרק או קווין, זה משלב מלודיות של ג'יימס עם קטעי שירה כמו הבתים של TDEN, זה פשוט מראה את הרעיון של פרוגרסיב מטאל.
נערך לאחרונה על ידי Schwimmer ב ג' יוני 30, 2009 4:55 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Dead
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Dead »

שיר מצויין, אבל משום מה כששמעתי את הפתיחה הייתי בטוח שהוא יהיה יותר כבד.
ואני ממש אוהב גם את השירה של פורטנוי וגם את הגראולים שלו :)
תמונה
תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אחרי TCOT הוא השיר האהוב עלי באלבום!!
הכבדות שיש בשיר פשוט מכניסה אותי לאטרף כל פעם שאני שומע אותו! בייחוד במקצב הראשון שפורטנוי מנגן.. חלקי 32 עם הדאבל באס ואני כל פעם קם מהכיסא ומתחיל להשתולל (אני לא צוחק!)!
החלק השקט ממיס אותי בכל שמיעה. כ"כ הרבה רגש ומי שאומר שלדרים אין רגש והם רק טכניקה צפוי לקבל ממני אבן בראש!
סולואים ויוניסונים שבאמת מדגישים את הצד הטכני של פטרוצ'י ורודס ופחות רגש, אבל בכל זאת.. איזה סולאים!! :metal:
השירה של פורטנוי בסדר גמור ואפילו מעולה! הקטע מתאים מאוד מתאים לסגנון השירה שלו!
הבלאסט ביטס, כמו אלי... :metal:

לסיכום.. שיר מעולה!!!!!!! :metal: :yes:
תמונה
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

אני מניח שהשיר זה מייצג את התקדמות הצד המטאלי של הלהקה מTDEN של SC... מצד אחד יש באלבום הזה את Wither וTBoT ומצד שני את השיר הזה, שפשוט מעמיק אפילו יותר לתחום המטאל... עד לבלאק סימפוני.

מצד אחד, אני מאוד נהנה ממנו, הוא שיר ממש כיפי וכתוב טוב... מצד שני, מפריע לי שהם לא הולכים עם זה עד הסוף באיזשהו מקום. כתבתם שיר מטאל מפציץ? הבלאסט ביטס הראשונים בשיר דרים ת'יאטר אחרי 24 שנים? למה לא גם הגראול הראשון? למה פורטנוי מעכיר את האוירה בראפ? הגעתם עמוק עד כדי כך, תסיימו את המהלך... נכון שיש פה כמה שלא יסכימו איתי (שוקרון, Mars Volter :roll: ), אבל אני באמת חושב ששום דבר לא היה קורה לכם אם הם היו מוסיפים קצת מיקאל לנוסחה הדיי מוצלחת שיש בשיר הזה, והם היו יוצאים עם יצירה אופת'ית משולבת עם בלאק סימפוני ומגדת', ולדעתי זה היה הופך את השיר למוצלח הרבה יותר, ומייחד אותו אפילו יותר משאר הרפרטואר העשיר של הלהקה.
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אל תדאג, אנשים יקבלו את הגרסה הגראול-ית בפרוגרסיב ניישן כשהלהקה תסתובב ברחבי ארה"ב עם אופת'.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

אני לא מודאג, פשוט חבל לי, לאור הדברים האחרונים שפורטנוי אמר, שהלהקה דואגת יותר לתדמית שלהם מול המעריצים הקבועים ונותנת לזה להשפיע על האג'נדה המוזיקלית שלהם, בזמן שבעצם השיר הזה כ"כ כבד ואפל שבת'כלס בשביל רוב המעריצים שבשבילם הגראול היה יוצא Too Much הוא במילא לא בדיוק הנקודה הכי מעניינת באלבום.

לפחות ככה זה נראה. לא? :?
תמונה

תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

שיר מצויין.
התחלה חזקה ממש, ההשפעות הגוטיות מבורכות והאמת שבתקופה לפני האלבום היה לי רצון כזה מוזר לשמוע משהו אפל כזה, וכשהשיר דלף זה קלע בול, המהלך אקורדים המינוריים אפל הזה פשוט היה זה - אדיר.
גם הריף של הבית שחוזר אחר כך בוריאציות ממש אדיר ואני מוצא את עצמי מנגן אותו על פסנתר מידי פעם, וזה נשמע ממש מוזר.
שירה מצויינת של לאברי לאורך כל השיר, דווקא התיפוף של פורטנוי די חלש לדעתי בשיר, שום דבר מיוחד(הבלאסט ביטס זה נחמד אבל לא מיוחד) ודי רגיל, לאומת תיפוף שלו בשיר כמו בסט אוף טיימס ששם הוא ממש ענק.
ד"א כשלאברי מתחיל לשיר..פטרוצ'י מכניס אווירה מצויינת של רוק&רול ואני ממש אוהב את זה, זה נותן אנרגיות ובהופעות זה יהיה טירוף.
רודס עם צלילים ואפקטים בדיוק במקום, אולי היה צריך להיות קצת יותר חזר הקטעים שלו בקטע השקט.
מיונג, כלום מעניין, שומעים אותו טוב וברור אבל התפקיד שלו פשוט לא מעניין..כמו לאורך רוב האלבום שהוא פשוט בחר ללכת על קוים קלים/קוים בדיוק כמו של הגיטרה..נשמע כאילו לא היה לו כוח להשקיע באלבום הזה.

הסולואים, אדירים שניהם..אבל אני חייב להגיד שרודס פשוט מפציץ..הסולו הראשון אדיר, ויש בו קטע שכל פעם שאני שומע אני אומר "אוווו"(כמו שעושים אחרי פראזה טובה בהופעות ג'אז) ופטרוצ'י גם סולואים טובים עם דרייב של רוקנרול.
היוניסון האחרון לדעתי קצת תקוע ומעצבן..אבל מה שמסביבו, כל הוריאציות על נושאים פשוט אדירים לגמרי.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

אני ממש לא רואה "ראפ" בקטע של פורטנוי.... :shrug:
תמונה
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

גם אני לא, אבל תן לאנשים להמציא שזה ראפ כדי לתת להם תירוץ למה הם לא אהבו את הקטע.
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

:roll:

ברור שזה לא נשמע כמו אמינם או וואטאבר, אבל אני חושב שזה יותר קרוב לזה מאשר לגראולים... אבל עזבו, זאת לא הנקודה, הנקודה היא שלדעתי ולדעת עוד הרבה אנשים זה נשמע רע, בזמן שבעצם הם רצו לשים שם גראולים כמו שצריך ומנעו מעצמם לשם התדמית... וחבל.
תמונה

תמונה
שלח תגובה