דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
ufomatan
בריל!

Re: דרים ת'יאטר - BLACK CLOUDS & SILVER LININGS (עמ' 19)

שליחה על ידי ufomatan »

WhoIsMax כתב:ברייטמן בביקורת על האלבום:
http://mitkadem.homestead.com/reviews/d ... louds.html
במילה אחת- אפס! בשתי מילים- אפס מאופס.
ואם אתם באמת מתעקשים להמשיך לקרוא את הביקורות של בנאדם שכל מה שהוא עושה ברוב הביקורות שלו זה לזלזל באינטיליגנציה של הקוראים שלו, אז זה מגיע לכם :haha:

אפשר לבקש לא לפרסם יותר ביקורות שלו כאן? תודה!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

זה דווקא סבבה לקרוא ביקורות כאלה, זה עושה סטימולציה לחושים :oops:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

אני חושב שמבחינה מוזיקלית הוא אחד האלבומים המרעננים והמיוחדים בצליל שלו מאז 6D. מצד שני, אני מוצא את הצד הלירי שלו אחד החלשים מאז ומעולם של דרים. אני שמח שהוא פחות על נושאים דמיוניים ויותר מהחיים אבל הליריקה שלו ממש לא מזהירה (יחסית לדרים).
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אחרי טחינה של דיסק הקאברים (בלי לשמוע אותם בכלל עד לפני שבוע), יש מסקנות :)
קןדם כל אני מאוד אוהב את הדיסק הזה, שירים עוצמתיים, מלודיים, ומתאימים לאווירה שדרים יוצרים. הקטעים של קווין הם אולי החלשים ביותר, כל השאר אין תלונות. לאברי נשמע בדיסק הזה הרבה יותר טוב ממה שהוא נשמע בכל BCSL. הוא מדוייק, עוצמתי, וסגנון השירה שלו מתאים בול לשירים שנבחרו. בTo Tame the Land הוא קצת מאכזב ומרגיש כאילו הוא לא ממש הגיע באותו היום לאולפן.
מבחינת השירים והביצועים, Take Your Fingers from my Hair יוצא דופן במצוינות שלו, פשוט שיר טוב וביצוע מעולה. להשוות את לאברי פה עם הסולן המקורי זה כמו להשוות אותו לדומיניצ'י. לאברי מתעלה בכל מובן. בזמן ששמעתי את השיר באחד הפעמים הראשונות, דמיינתי לעצמי שאני שומע שיר חדש של דרים, והגעתי למסקנה שאם זה באמת היה שיר של דרים, הייתי מאוד מרוצה מהכיוון שהם לוקחים. אם אני מחבר את השיר הזה לכל האלבום, הוא אחד הטובים ובאמת חבל שהוא לא שלהם :)
סה"כ אני מאוד נהנה מהקאברים והייתי רוצה שהם ימשיכו בזה גם בעתיד.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני דווקא הכי אהבתי את גרסת הכיסוי ל-Queen! וואו! :love:
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

זה הקאבר הכי טוב שם בלי שום ספק! הוא פשוט מדהים ולאברי פשוט מככב בכל מה שקשור באלבום הזה.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

מצטרפת... הקאבר לקווין פשוט מעולה! במיוחד החלק של Flick of a Wrist.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
Adar Nahari
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי Adar Nahari »

+1 מכורה לשיר בפרט, ולדיסק קאברים בכלל. פשוט דיסק מעולה!
"If you kiss somebody then both of you'll get practice"
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

שליחה על ידי AlucarDT »

Mari כתב:מצטרפת... הקאבר לקווין פשוט מעולה! במיוחד החלק של Flick of a Wrist.
+1 אהבתי מאוד גם מה שפורטנוי עשה..
תמונה
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

DivineComedy כתב:אחרי טחינה של דיסק הקאברים (בלי לשמוע אותם בכלל עד לפני שבוע), יש מסקנות :)
קןדם כל אני מאוד אוהב את הדיסק הזה, שירים עוצמתיים, מלודיים, ומתאימים לאווירה שדרים יוצרים. הקטעים של קווין הם אולי החלשים ביותר, כל השאר אין תלונות. לאברי נשמע בדיסק הזה הרבה יותר טוב ממה שהוא נשמע בכל BCSL. הוא מדוייק, עוצמתי, וסגנון השירה שלו מתאים בול לשירים שנבחרו. בTo Tame the Land הוא קצת מאכזב ומרגיש כאילו הוא לא ממש הגיע באותו היום לאולפן.
מבחינת השירים והביצועים, Take Your Fingers from my Hair יוצא דופן במצוינות שלו, פשוט שיר טוב וביצוע מעולה. להשוות את לאברי פה עם הסולן המקורי זה כמו להשוות אותו לדומיניצ'י. לאברי מתעלה בכל מובן. בזמן ששמעתי את השיר באחד הפעמים הראשונות, דמיינתי לעצמי שאני שומע שיר חדש של דרים, והגעתי למסקנה שאם זה באמת היה שיר של דרים, הייתי מאוד מרוצה מהכיוון שהם לוקחים. אם אני מחבר את השיר הזה לכל האלבום, הוא אחד הטובים ובאמת חבל שהוא לא שלהם :)
סה"כ אני מאוד נהנה מהקאברים והייתי רוצה שהם ימשיכו בזה גם בעתיד.
הקאבר של קווין דווקא מעולה, ולדעתי הבעיה בTO TAME A LAND זה השיר, לא לאברי. יש לי כמה סיבות לזה:
1. כשהסתכלתי על הליריקס שלו פעם ראשונה, רציתי לתת לעצמי כדור בראש. אבל יכול להיות שזה רק רושם ראשוני.
2. הביצוע של איירון נשמע דיי אותו דבר, חוץ מהעובדה שהקול של לאברי לדעתי יותר עמוק והקול של ברוס יותר מחוספס, אבל לא שומעים את זה בצורה כזאת בולטת. ההבדל השני הוא האיכות של ההקלטה הזאת (המעולה) לעומת איכות שנות ה80 של ההקלטה של איירון, אבל אולי זה כי אני לא מתחבר לאיירון מיידן, לדעתי זה החלש באלבום הקאברים (אני עוד לא התעמקתי מספיק בשירים האינסטרומנטליים, אבל אני דיי בטוח שאם הם בחרו שירים אינסטרומנטליים לאלבום הקאברים בסטודיו השני בקריירה שלהם, הם יהיו טובים).

וסוף סוף השגתי את גרסת השלושה דיסקים של האלבום D:, אחח זה נראה כזה טוב...נשמע כזה טוב...ו...מריח כזה טוב.
נערך לאחרונה על ידי Schwimmer ב ו' יולי 17, 2009 1:33 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הדיסק של הקאברים פשוט משובח, ואני כל כך שמח שדרים מגוונים ומביאים את ההשפעות האלה. אלמלא דיסק הקאברים לא הייתי מכיר בחיים להקה כמו זברה ושיר כזה מעולה :cheers:
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

סליחה אם זה בא קצת באיחור... (לא הייתי בבית 3 ימים)

ברגע שהגעתי ל- Wither פשוט אמרתי "די.. הבנאדם לא יודע על מה הוא מדבר, עושה מעצמו צחוק והוא זה שממחזר!"
התבטאות של ילד בכיתה ג' בצורה כזאת לא ראיתי כבר הרבה זמן!
אין לי מה להגיד עליו חוץ מזה שהוא בנאדם חסר חיים...

ולדיון שהתפתח פה (אם אני זוכר נכון) על הקטע ששיר עם מבנה פשוט לא יכול להיות שיר טוב.
Misunderstood, ו- Fatal Tragedy הם שני שירים שהמבנה שלהם הוא מאוד פשוט: (בית, פזמון, בית, פזמון, אינסטרומנטאלי, פזמון [ב- FT אין את המזפון האחרון]) וכל זאת הם שירים מאוד פרוגרסיביים וטובים!
זה שהמבנה לא "מגוון" או "מתפתח לאנשהו" לא אומר שהוא לא פרוגרסיבי!!!

(מדובר על AROP כמובן...)
תמונה
סמל אישי של משתמש
dreamt
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי dreamt »

אהבתי את הקאברים ל-Stargazer (איזה שיר עוצמתי!!), וגם Larks Tongues In Aspic Pt.2 של קרימסון..

אגב אורחא, אני לא יודע לאיזה מצעד אלבומים VH1 אירופה מתכוונים,אבל BCSL נמצא שם במקום הראשון:
http://www.vh1e.com/charts.htm
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ilai fields #7 כתב:סליחה אם זה בא קצת באיחור... (לא הייתי בבית 3 ימים)

ברגע שהגעתי ל- Wither פשוט אמרתי "די.. הבנאדם לא יודע על מה הוא מדבר, עושה מעצמו צחוק והוא זה שממחזר!"
התבטאות של ילד בכיתה ג' בצורה כזאת לא ראיתי כבר הרבה זמן!
אין לי מה להגיד עליו חוץ מזה שהוא בנאדם חסר חיים...

ולדיון שהתפתח פה (אם אני זוכר נכון) על הקטע ששיר עם מבנה פשוט לא יכול להיות שיר טוב.
Misunderstood, ו- Fatal Tragedy הם שני שירים שהמבנה שלהם הוא מאוד פשוט: (בית, פזמון, בית, פזמון, אינסטרומנטאלי, פזמון [ב- FT אין את המזפון האחרון]) וכל זאת הם שירים מאוד פרוגרסיביים וטובים!
זה שהמבנה לא "מגוון" או "מתפתח לאנשהו" לא אומר שהוא לא פרוגרסיבי!!!

(מדובר על AROP כמובן...)
זה שהוא פרוגרסיבי, זה לא אומר שהוא טוב :)

וזה ששיר בעל מבנה פשוט, בטח לא אומר שהוא גרוע.
nirgodin
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי nirgodin »

הקאבר לקרימזון זהה למקור. אין מה לומר.
לדעתי אלבום חלש, ואני גם חושב שההשתלחות שלכם בברייטמן מוגזמת. הוא הגזים במידת הציניות והתוקפנות שלו בביקורת, אבל כאנשים פה שמתחילים לקרוא לו אפס מאופס זה גם לא במקום.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני מצטער אבל אתה מדבר מנקודה חסרה. חסרות לך אולי ביקורות דומות בעבר שפנו באותו טון ונימה מכוערת.
אולי חסרה לך, ולעוד אנשים, ההבנה שמדובר כאן בפורום של מועדון המעריצים של דרים ולכן לא אני ולא שאר המנהלים כאן, לא ניתן לאף אדם לזלזל, לבקר בצורה מבזה, או לעשות פרובוקציה. זה לא רק אורי זה גם אנשים אחרים שכנראה נהנים לעורר תגובות רעות כלפי דעתם, ולכן הם מתבטאים בצורה מכוערת ותוקפנית.
אורי ברייטמן הוכיח פעם אחרי פעם שהוא מאותם פרובוקטורים, ולכן דעתו על הלהקה לא מעניינת אותי ובתקווה גם את רוב האנשים בפורום הזה, ומבחינתי אין שום סיבה לפרסם את הדברים שלו בפורום הזה.
כבר אמרתי בעבר- יש מספיק פורומים ופלטפורמות שבהם שוחטים את הלהקה, ומזלזלים במעריצים שלה- כאן זה לא יהיה!
זה לא סתימת פיות כמו שלפעמים אני שומע כאן, זה שמירה על כבודם של הרבה אנשים שכותבים כאן, כבודם של חברי המועדון, שמשלמים כל שנה ותורמים לשמור על הפורום הזה ועל המועדון הזה חי, ושמירה על כבודם של חברי הלהקה שלשמה נפתח המועדון הזה.
בסה"כ מדובר במוזיקה- אפשר לאהוב ואפשר שלא לאהוב. אבל לפגוע באנשים ולזלזל בהם כי טעמם לא פוגע לטעמך?
זה מכוער ומראה על רמת הבגרות של האיש.
אז בבקשה...
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
nirgodin
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי nirgodin »

אולי הוא פרובוקטור, אבל הוא סך הכל כתב ביקורת, שגם אם בסך הכל כתובה בצורה קצת בוטה, משקפת מה שהרבה אנשים כולל אותי מרגישים כלפי האלבום הזה.
אם כבר זה מראה על רמת הבגרות של חלק מהאנשים שמתחילים להעליב אותו כי הוא כתב את מה שהוא מאמין בו.
אה ודרך אגב אני קראתי את כל הביקורות של ברייטמן על דרים ת'יאטר ולא זכורה לי עוד ביקורת פרובוקטיבית מלבד הקודמת על סיסטמטיק כאוס.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

הבעייה של הפורום הזה עם ברייטמן לא נעוצה בביקורת הזאת, מקור הכעס (המוצדק) הוא בפיסקה הלפני האחרונה בביקורת שלו על SC, בו השתלח ללא סיבה במה שנראה כקינאה ילדותית במעריצי הלהקה בארץ ועוד כמה פוסטים שלו באשכול הזה לפני הרבה עמודים.
אישית אני חושב שבלי קשר למי שהוא, נותנים לו הרבה יותר מדי קרדיט, אפשר לחשוב במי מדובר, יש פה בפורום אנשים שמבינים כמוהו ויותר בפרוג. לפעמים יש הרגשה שמתיחסים אליו כמו לאלוהי הפרוג בארץ הקדושה. אין לכך שום סיבה תכל'ס.
כל אחד ראוי לדיעה והביקורת שלו, ולכל דיעה יש ערך זהה.
סמל אישי של משתמש
AdiSystema
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

שליחה על ידי AdiSystema »

היי חברים,

(פתיחה בנימה אישית גלויה - תרגישו חופשי לדלג): קשה לי להביא את עצמי למצב שבו אני כותב את דעתי בפורום (בכל פורום לא רק בזה). אני מרגיש שאין לי איך לתרום לדיון, או שדעתי סתם תרגיז. בפורום הזה, דעתי פשוט לא מיושרת עם מרבית הכותבים; אולי זה כי אף פעם לא הייתי Much of a Dream fan - מכיר כל תו שהם אי פעם ניגנו, אך יחד עם כל שאר הזבל שאני שומע, ולא מעל.

(ולעניינינו): בלאק קלאודס - אלבום פצצה!!!

האלבום הזה החזיר אותי לדרים של סינס, שהאלבום ניטחן עד דק וכל פיפס נצרב בזיכרון.
והחלק הכי מרגש, אני חוזר להאזין לאלבומים הקודמים, ואני ממש לא מדבר על אימג'ס או אווייק (הסיכויים קלושים), אני מדבר על סיסטמטיק ואוקטבריום איזה כיף הרווחתי שלושה במחיר אחד!!

מה שמחזיר אותי לפתיחת הפוסט שלי - הקו הלא מיושר.. לא ישר שוב..

איך קרה שיש קונצנזוס על טקסטים דלים?
איך הוסכם וסוכם שזה אלבום חלש יחסית?? (זו הרוח שמנשבת פה, לפי מה שאני קורא..)
מה זו האכזבה הזו, למה כולם מחכים???
ולמה אני לא קיבלתי את ה'ממו' על כל אלו?!? אני שוב הפוך?! Ho, you guys

אז זה בלאק קלאודס בשבילי, רב כיווני, גדול, והכי חשוב לי - כיפי להאזנה.
פרוגרסיבי או לא? - לא מעניין אותי
מוכר הרבה? - גם לא מדבר אלי , כי הוא יותר מטאל? - בכלל לא מדבר אלי

אלבום מדהים בקיצור!

תודה ושבוע פורה לכולכם

עדי
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אני חושב שהגענו בפורום דווקא למסקנה הפוכה - שהאלבום הוא אחד הטובים יותר בשנים האחרונות ונראה שהרוב אוהבים אותו בכללי (אני - מאוד). :)
כמובן שכל אלו שלא אוהבים פתאום יופיעו כמו פטריות, אבל נו... :haha:

לגבי הטקסטים - גם לי לא ברור על מה התלונות...
הדבר היחיד ששונה בהם הוא שהם יותר straight foreward, אבל זה בכלל פועל יוצא ממהות הליריקה - כתיבה מהחיים, זכרונות, ולא סיפור דימיוני או מטאפורות על "יד שרוצחת". אני מרוצה.
שלח תגובה